Završeno oslikavanje OPENS kampera (FOTO)

Završeno oslikavanje OPENS kampera (FOTO)

Trodnevni događaj oslikavanja OPENS kampera završen je danas na novosadskoj plaži Štrand, na platou ispod Mosta sobode.

 

Ovog vikenda, na različitim lokacijama u gradu, mladi novosadski grafiteri koji su pobedili na OPENS-ovom konkursu, oslikavali su strane OPENS kampera koji će naredne godine biti okosnica brojnih aktivnosti i programa Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

 

 

- Pozivamo mlade da se uključe u sve naše aktivnosti. I ne samo to, već da oni sami budu inicijatori događaja, programa, projekta i sličnih aktivnosti koje žele u svom gradu. Zato smo i pokrenuli konkurs, sa željom da mladim grafiterima u Novom Sadu pružimo priliku da ostave trag na kamperu koji će obići region i državu tokom naredene godine u sklopu naših programa, ali i da ceo taj čin nekako podelimo sa Novosađanima. Zato nam je i drago što se čitav grad zaista odazvao akciji i pre svega druženju čitavog vikenda – objašnjava portparolka OPENS-a, Ivana Miloradov.

Proteklih meseca dana, bio je organizovan konkurs u kom su se nadmetali mladi novosadski grafiteri. Među grafiterima sa najviše glasova publike, žiri je odabrao tri najbolja. Filip Stefanović, Aleksa Jovanović i Jovan Lučić pobednici su konkursa.

 

 

- Želeo sam da iskoristim priliku da pokažem šta znam. Titula Omladinske prestonice Evrope je veliki reflektor na sve mlade u Novom Sadu i jako je dobro što možemo u svojim sferama interesovanja da je iskoristimo. Ja bojim grad na ovaj način i mnogo mi je drago što sada imam priliku da budem deo nečeg većeg, trajnijeg i nečega što je za moj grad – kaže jedan od grafitera, dvadesettrogodišnji Filip Stefanović.

- Dosta mi znači što sam dobio priliku od OPENS organizacije uz koju dobijam i zaista veliku promociju i dalju saradnju. Bio mi je ovo super vikend. I prethodna dva dana sam bio ovde dok su druga dva momka oslikavala, da ih podržim, a dobro je što su i oni bili tu za mene danas – kaže poslednji grafiter, Jovan Lučić.

 

 

OPENS-ov kamper, već naredne nedelje biće Omladinski klub na točkovima, te će sa aktivnostima Omladinskog kluba OPENS biti u kampusu Novosadskog univerziteta. Narednih sedam dana, svakoga dana od deset časova ujutro, volonteri će sa različitim igrama i informacija o OPENS programima boraviti u kampusu, sa aktivnostima besplatnim za sve studente.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan