Zbog čega kasni uvođenje nadzornih kamera u autobuse JGSP

Zbog čega kasni uvođenje nadzornih kamera u autobuse JGSP

Gradski prevoznik već četiri meseca čeka da republička Komisija za zaštitu prava ponuđača reši prigovor na postupak nabavke kamera za video nadzor u autobusima.

U JGSP "Novi Sad" potvrđuju da nikakvog odgovora iz Beograda nema, a da, dok se Komisija ne oglasi, oni ne mogu da završe tender, pa sve to utiče da se odlaže početak uvođenja sistema video nadzora.

Podsetimo da je, nakon što su otvorene ponude sa tendera i odabrana najbolja, 18. decembra prošle godine, uložen prigovor i da od tada sve stoji. Tender koji čeka predvideo je kupovinu opreme za prvih 30 autobusa video nadzorom i na njega je stiglo pet ponuda, a samo dve su bile ispravne. Odabrana je zajednička ponuda "Neolinka" iz Veternika i "Ekonomistelektro" iz Beočina vredna 5,8 miliona dinara.

Prigovor na tender podneli su ponuđači "Penta" iz Pule i “Econtrol” iz Novog Sada koji su zajedno nastupali, a odbijeni su jer nisu imali potpunu dokumentaciju.

Gradski prevoznik planirao je da oprema u 30 autobusa bude proba, a da ceo vozni park od oko 230 autobusa bude potom, u periodu od oko godinu dana, opremljen sistemom video nadzora kako bi se povećala bezbednost putnika i zaposlenih.

Predviđeno je da u autobusu bude po nekoliko kamera, najverovatnije četiri, koje ne samo da će beležiti sliku i zvuk iz unutrašnjosti vozila, već i iz okoline.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan