Zbog Novosadskog maratona u nedelju se obustavlja saobraćaj u više gradskih ulica

Zbog Novosadskog maratona u nedelju se obustavlja saobraćaj u više gradskih ulica

Novosadski maraton, 27. po redu, održaće se u nedelju, 13. oktobra, a start glavne trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, održane povodom predstojećeg maratona u Novom Sadu.

Кako je istakao predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić , u organizaciju manifestacije uključen je velik broj gradskih preduzeća i ustanova, ali i drugih institucija.

– U pripremi Novosadskog maratona učinili smo sve što je bilo potrebno kako bi se trke organizovale u najboljem redu. Maraton je izuzetno bitan za Novi Sad, jer prenosi lepu sliku o našem gradu. Bitan je za sve one koji žele da se bave sportom, ali pre svega za mlade ljude, jer maraton neguje vrednosti zdravog života –  poručio je Jelušić, dodajući da je maraton sport u kojem pojedinci pobeđuju sebe.

On je apelovao na vozače da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica i izmene režima saobraćaja, pozvavši Novosađane i Novosađanke da učestvuju u nekoj od trka predstojeće sportske manifestacije.


Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga precizirao je da se do sada prijavilo više od hiljadu takmičara, među kojima je oko 100 maratonaca iz 17 zemalja regiona, Evrope i sveta.

– Start trke je podeljen u dva termina. Prvi termin, od 10 časova, rezervisan je za trkače maratona, štafetnog maratona, kao i učesnike trka na 33,815 i 25,435 kilometara. Ostale, kraće trke, startuju u 11.45 časova – objasnio je Dolga.

Кako je najavljeno na konferenciji, na trkama 27. Novosadskog maratona učestvovaće velik broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i Vojske Srbije, među kojima će biti i načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba, brigadni general Željko Petrović.

Pored maratona od 42,195 kilometra, održaće se i propratne trke: štafetni marton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, rekrativno trčanje na 10,548 km, trka građana na šest kilometara, trke za osnovce i srednjoškolce na 1000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metra, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Beogradskim kejom, Кejom Žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Zorana Đinića, dr Veljka Petrovića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića i Bulevarom cara Lazara, gde se pravi kod kružnog toka sa Bulevarom Evrope i vraća se nazad istom trasom.

KOJE ĆE SVE ULICE BITI ZATVORENE TOKOM MARATONA: Zbog održavanja Novosadskog maratona, u nedelju, 13. oktobra, na snazi će biti privremena zabrana saobraćaja i zabrana zaustavljanja i parkiranja u sledećim ulicama u Novom Sadu: Trg slobode, Zmaj Jovina, Dunavska, Beogradski kej, Кej žrtava racije, Bulevar cara Lazara (od Кeja žrtava racije do ulice Dr Sime Miloševića), Dr Sime Miloševića, Dr Zorana Đinđića, Dr Veljka Petrovića, Jirečekova, Fruškogorska (od ulice Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana), Bulevar despota Stefana, 1300 kaplara, Ive Andrića, Bulevar Cara Lazara (od Ive Andrića do kružnog toka).

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan