Zbog obilnih padavina nadležne gradske službe na terenu

Zbog obilnih padavina nadležne gradske službe na terenu

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje prouzrokovano velikom količinom padavina.

Kako je naglasio 12 interventnih ekipa JKP ''Vodovod i kanalizacija'' je na terenu i rade na pročišćavanju ''kada'' u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod ''Merkura''. Ekipe gradskog preduzeća, uz podršku VD ''Šajkaška'' takođe rade na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

- Palo je preko 52 litra kiše po kvadratnom metru za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po kvadratnom metru, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 - 520 i 4872 - 530 i Upravi za vanredne situacije - operativnom centru Novi Sad na broj 1985 – naglasio je Vladimir Stojković i dodao da će nadležne službe činiti sve da što pre dođe do potpune normalizacije stanja.

Prema rečima direktora JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Gvozdena Perkovića ova količina padavina je neuobičajena i izuzetno velika, i najveći su problemi na pomenutim, i već poznatim kriznim tačkama.

Saobraćaj se trenutno ne odvija u Industrijskoj, a normalizuje se u drugim ulicama u Novom Sadu. S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne gradske službe biće angažovane koliko god za to bude potrebe.

Po dobijanju izveštaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obaveštenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovali.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan