Zbog obilnih padavina nadležne gradske službe na terenu

Zbog obilnih padavina nadležne gradske službe na terenu

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje prouzrokovano velikom količinom padavina.

Kako je naglasio 12 interventnih ekipa JKP ''Vodovod i kanalizacija'' je na terenu i rade na pročišćavanju ''kada'' u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod ''Merkura''. Ekipe gradskog preduzeća, uz podršku VD ''Šajkaška'' takođe rade na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

- Palo je preko 52 litra kiše po kvadratnom metru za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po kvadratnom metru, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 - 520 i 4872 - 530 i Upravi za vanredne situacije - operativnom centru Novi Sad na broj 1985 – naglasio je Vladimir Stojković i dodao da će nadležne službe činiti sve da što pre dođe do potpune normalizacije stanja.

Prema rečima direktora JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Gvozdena Perkovića ova količina padavina je neuobičajena i izuzetno velika, i najveći su problemi na pomenutim, i već poznatim kriznim tačkama.

Saobraćaj se trenutno ne odvija u Industrijskoj, a normalizuje se u drugim ulicama u Novom Sadu. S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne gradske službe biće angažovane koliko god za to bude potrebe.

Po dobijanju izveštaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obaveštenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovali.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad isključenje vode servisne informacije Vreme u Novom Sadu Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode klinički centar vojvodine RHMZ sahrane novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević restorani novi sad betanija jkp lisje Isključenje struje elektrovojvodina Hitna pomoć novorođenčad isključenja struje jkp novosadska toplana gradsko groblje vremenska prognoza matičar novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad