Zbog skraćenog radnog vremena duže se čeka na tehnički pregled

Zbog skraćenog radnog vremena duže se čeka na tehnički pregled

Zbog uvođenja vanrednog stanja, policijskog časa, kao i skraćenog radnog vremena, na zakazivanje termina za tehnički pregled vozila čeka se i po nekoliko dana. Iz novosadskih auto-kuća savetuju građanima da ne čekaju poslednji čas, te da im se obrate bar sedam dana pre isteka registracije.

Imajući u vidu da su zbog novonastale situacije gužve veće nego inače, ne iznenađuje činjenica da zaposleni u agencijama za registraciju i tehnički pregled vozila od posla padaju s nogu, piše novosadski "Dnevnik".

U agencijama podsećaju na to da se nekad radilo u dve smene, i to do 22 časa, međutim, sad počinju oko 7 ili 7. 30 časova, a završavaju radnim danima u 16, odnosno subotom u 12.

Vlada Republike Srbije donela je niz mera i propisa, tako da građani od 2. aprila, pa sve dok traje vanredno stanje, registraciju mogu produžiti u agencijama ovlašćenim za tehnički pregled, nezavisno od oznake područja u kojem je vozilo registrovano. Ukoliko je vozilo tehnički ispravno, registraciona nalepnica izdaje se na licu mesta.

"Dnevnik" podseća da prvu registraciju vozila i onu zbog promene vlasništva rešava isključivo teritorijalno nadležna organizaciona jedinica Ministarstava unutrašnjih poslova, ali bez neposrednog kontakta sa strankama.

Prilikom podnošenja zahteva za upis vozila u jedinstveni registar, kao i za izdavanje saobraćajne dozvole zbog promene vlasnika, neophodno je nadležnoj policijskoj upravi, u kojoj je prijavljeno prebivalište, poštom poslati originalnu dokumentaciju, s fotokopijom lične karte i dokazom o uplaćenim taksama. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan