Zbog ujeda pasa "Zoohigijena" u minusu od 20 miliona dinara

Zbog ujeda pasa "Zoohigijena" u minusu od 20 miliona dinara

Javno komunalno preduzeće "Zoohigijena i veterina" završilo je 2018. godinu s gubitkom od 20 miliona dinara. Iako je preduzeće poslovalo dobro, na naplatu su stigli izgubljeni sporovi iz ranijih godina, vođeni zbog ujeda napuštenih životinja.

U minuloj godini, zaključno s novembrom, na adresu JKP "Zoohigijena i veterina" stiglo je 168 tužbi za naknadu štete zbog ujeda napuštenih pasa i mačaka. Ako se toj brojci dodaju tužbe iz prethodne četiri godine, ta firma je tužena čak 1.310 puta. Preduzeće će na taj način građanima isplatiti više od 34 miliona dinara što, kako se navodi, predstavlja izuzetno opterećenje prilikom poslovanja, prenosi "Dnevnik". 

Najmlađe gradsko preduzeće je, osim toga, napravilo plan poslovanja za ovu godinu po kojem bi ukupni planirani prihodi trebalo da iznose 110 miliona dinara, od čega 2,5 miliona od prodaje robe i 107,5 miliona od prodaje proizvoda i usluga.

S druge strane, planirani rashodi kretali bi se oko 109 miliona dinara, pa bi na kraju 2019. godine neto dobitak bio 805.000 dinara. Poslovanje JKP "Zoohigijena i veterina" biće donekle olakšano, jer će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 14,7 miliona dinara za kapitalne subvencije, dok će za usluge iz delatnosti biti dato 105 miliona dinara.

Pred kraj godine došlo je do smene na čelu JKP "Zoohigijena i veterina". Umesto dosadašnjeg direktora Aleksandra Bursaća, Grad je za novog direktora imenovao master ekonomistu Nenada Benovića. On će naredne četiri godine biti na čelu najmlađeg novosadskog komunalnog preduzeća, a mandat mu teče od 30. decembra 2018. godine.

Po programu poslovanja, u novoj godini doći će i do promena cena usluga. Razlog za takav korak je nabavka nove, savremene veterinarske opreme, te proširenje delatnosti, kao i završetak izgradnje pansiona za životinje. U toku prve polovine godine nabaviće se i postaviti kontejner paviljonskog tipa za veterinarsku ambulantu u Petrovaradinu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Banatic

  pre 282 dana i 23 sata

  Izvinite, ali kad napisete "novog direktora imenovao master ekonomistu Nenada Benovića" to je kod prosecnog citaoca kao da ste rekli da je novi direktor neko sa kupljenom sns diplomom.

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Za Banatic

  pre 270 dana i 16 sati

  Prvo pogledajte biografiju Nenada Benovica pa onda komentarisite.

  Oceni komentar:
  0
  0
Spens JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad KCV bez vode servisne informacije novi sad novosadsko porodilište elektrovojvodina novosađani matičar novi sad bez struje novosadska policija Isključenje struje JGSP "Novi Sad" klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad jkp lisje betanija Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje sahrane novi sad šoping centar promenada promenada raspored sahrana i ispraćaja bebe jkp novosadska toplana servisne informacije klisa isključenje vode