Zbog velikih vrućina poseta Štrandu preti da obori sve rekorde

Zbog velikih vrućina poseta Štrandu preti da obori sve rekorde

Od 15. maja do 30. juna prodato 135.000 dnevnih i 5.000 sezonskih karata.

Ovogodišnja, 108. sezona na najlepšoj plaži na Dunavu, proteći će u obaranju rekorda po broju posetilaca. JKP "Gradsko zelenilo", koje upravlja Štrandom, je od 15. maja do 30. juna prodalo više od 135.000 dnevnih i oko 5.000 sezonskih ulaznica iako je u tom periodu bilo kišovito vreme, prenose ''Novosti''.

S obzirom na to da predstoji period velikih vrućina, u "Zelenilu" očekuju još veću navalu kupača koje upozoravaju da zbog velike temperaturne razlike između vazduha i vode, lagano ulaze u reku i poštuju pravila, posebno savete i upozorenja spasilačke službe.


STARIJIM NOVOSAĐANIM SMETAJU TROPSKE VRELINE: Kako za ''Novosti'' kaže Bojana Lazarević, dežurna lekarka na Štrandu, ovih dana, na sreću, nema mnogo posla, a kako napominje, najčešći pacijenti dežurnim lekarima ambulante prve pomoći su deca sa sitnim ogrebotinama i stariji sugrađani, koji se javljaju zbog posledica tropske vreline. 

– U nedelju smo imali 18 intervencija, tokom našeg dežurstva od 8 do 20 sati. Kod najmlađih smo sanirali uglavnom posekotine i ubode od insekata, a starija populacija žalila se na povišen krvni pritisak ili malaksalost – kaže doktorka za beogradski dnevni list i napominje da su svi pacijenti dobili odgovarajuće terapije.


Kako je izgledao prvi julski dan na Štrandu, pogledajte u foto-albumu našeg reportera

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman

  pre 486 dana i 10 sati

  ajmo strandarosi...!!

  Oceni komentar:
  1
  1