Zbog vrućina "Vodovod" postavlja česme i cisterne po gradu

Zbog vrućina "Vodovod" postavlja česme i cisterne po gradu

Zbog visokih temperatura koje su najavljene za naredna dva dana, JKP "Vodovod i kanalizacija" će na više lokacija u gradu postaviti cisterne i česme na hidrantima.

Davor Santrač iz Službe za informisanje ovog preduzeća navodi za portal 021.rs da će biti postavljeno pet česmi i dve cisterne.

- Odlučili smo da postavimo za početak česme na hidrantima, jer na taj način sugrađani mogu dobiti pitku, svežu i hladnu vodu. Lokacije su Pozorišni trg 3, odnosno kod Srpskog narodnog pozorišta, Ulica Zmaj Jovina između brojeva 22 i 24, ispred Uspenske crkve, na uglu Bulevara oslobođenja i Futoške ulice kao i na uglu Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove. Pokušali smo da pokrijemo najfrekventnije lokacije. Takođe, biće postavljene i dve cisterne, jedna kod lokomotive na Železničkoj stanici, a druga kod Futoške pijace, navodi Santrač.

IZBEGAVAJTE SUNČANJE: Visoke temperature, kao i vremenske promene predstavljaju veliki stres za organizam, a da bi se tako teško vreme lakše podnelo, lekari preporučuju da se pije dosta tečnosti, jede lagana hrana bogata vitaminima i ne preteruje s fizičkim aktivnostima. Kod meteoropata moguće su glavobolje, slabija koncentracija, razdražljivost i nesanica i preporučuje im da radni dan planiraju prema prognozi, da izbegavaju stresne situacije, odmaraju popodne ili šetaju na otvorenom, posebno pored reke. Iz kuće ne bi trebalo izlaziti bez flašice vode i lepeze, šetnju gradom ili sunčanje od 11 do 16 časova treba izbegavati.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan