ZELENA DEBATA: "Pas i grad" na Tribini mladih

ZELENA DEBATA: "Pas i grad" na Tribini mladih

Zelena debata je forma susretanja stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

Ovaj put, na sesiji pod nazivom "Pas i grad" – koja će biti održana u ponedeljak, 19. septembra u 18 časova, na Tribini mladih –  biće reči o psima, kućnim ljubimcima. Onima koji to stvarno jesu i o onim psima koju su nekad bili ljubimci ili bi to tek mogli da postanu.

- U fokusu građana je najčešće odnos grada prema ovom pitanju: da li je psima mesto na računima JKP Informatika, da li je broj igrališta za pse dovoljan, da li su azili neophodni i da li je CNR program efikasan. Retko kada govorimo o odgovornom vlasništvu koje je neophodan uslov za održivu gradsku zajednicu. Imati ljubimca, podrazumeva privilegije kao što su pozitivan uticaj na mentalno i fizičko zdravlje ljudi ali i obaveze i odgovornosti. Kako prema psima, tako i prema ostalim članovima urbane zajednice – kaže se u saopštenju organizatora. 

Učesnici u debati su Mirjana Kolarević, UG "Fri Flaj", Vladimir Ćurčić, veterinar i Izabela Begović, psiholog. Autor i moderator je Danilo Koprivica.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode elektrovojvodina jkp lisje vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp novosadska toplana bebe raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad novosadska policija servisne informacije Aleksandar Vučić izmena režima saobraćaja bez struje raspored sahrana novi sad novorođenčad Isključenje struje isključenje vode servisne informacije novi sad RHMZ betanija protest taksista KCV isključenja struje novosađani matičar novi sad 27. novosadski maraton Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo