Zelena površina kod otvorenih bazena na Spensu sređuje se za građane

Zelena površina kod otvorenih bazena na Spensu sređuje se za građane

Urbanistički plan buduće parkovske površine pored otvorenih bazena Spensa, uz Bulevar cara Lazara, nalazi se na javnom uvidu.

Prostor koji je namenjen za sportske sadržaje i bazenski kompleks sada se pretvara u zelenu površinu, a u cilju unapređenja i povećana zelenih površina u Novom Sadu, stoji u planu. 

Ovaj prostor je sve vreme bio nedostupan za građane jer je bio ograđen. Trebao  je da se pretvori u kompleks otvorenih bazena, a jedno vreme je bio "Dino park", prenosi portal 021.rs.

Reč je o površini od 1,84 hektara koja će dobiti staze, amfiteatar, fontanu, klupe, vertikalni vrt, dekorativnu podnu rasvetu, manji plato, multifunkcionalni prostor sa mobilnim amfiteatrom i drugi urbani mobilijar. Da li će tako i biti, znaće se nakon izrade urbanističkog projekta, a u dokumentaciji se navodi da nije potrebno raspisivanje urbanističko-arhitektonskog konkursa. 

Urbanisti planiraju da bude osam ulaza. Dva iz pravca Sutjeske ulice, četiri sa Bulevara cara Lazara i dva iz pravca "Promenade". Ceo kompleks otvorenih bazena biće definisan posebnim urbanističkim projektom. Plan se nalazi na javnom uvidu do 5. jula i građani ga mogu pogledati u Mesnoj zajednici "Prva Vojvođanska brigada" u Dimitrija Avramovića 8, prostorijama Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3, kao i na sajtu Grada, odnosno na sajtu Urbanizma.

Primedbe i sugestije na plan se dostavljaju u pisanoj formi Upravi za urbanizam, Školska 3, do kraja javnog uvida. Komisija za planove će prispele prigovore razmatrati na sednici 14. jula.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lejla

  pre 677 dana i 15 sati

  Bilo bi dobro da vrste ponovo onaj kafic u vidu Londonskog duplog autobusa koji je gledao na DIF. Bilo je prelepo mesto i zatvorili su ga. Treba da naprave park i kafice ali one koji nece turirati muzikom nego se uklopiti u ambijent prirode

  Oceni komentar:
  0
  1