"ZELENE BRIGADE": Iz dela Novog naselja odneto preko 40 džakova smeća (FOTO)

"ZELENE BRIGADE": Iz dela Novog naselja odneto preko 40 džakova smeća (FOTO)

U četiri akcije održane u Bačkoj, Banatu i Sremu pozivu "Zelenih" odazvalo se preko 500 učesnika

Kako javljaju iz Zelene stranke, "Zelene brigade" su u četiri odvojene akcije u Novom Sadu, Rumi i Zrenjaninu, u kojima je učestvovalo po više od 100 ljudi, sakupile preko 100 džakova smeća.

U Novom Sadu su "Zelene brigade" očistile deo Novog naselja, odakle je odneto preko 40 džakova raznog otpada. Akciji se priključilo i desetak građana.


Najviše otpada sakupljeno je na Petrovaradinskoj tvrđavi. "Zelene brigade" su bile deo tima od 400 volontera koji su u višečasovnoj akciji sa Tvrđave odneli preko 100.000 kilograma najrazličitijeg smeća. Čišćenje Tvrđave organizovalo je udruženje građana "3D svet".

– Prosto je neverovatno koliko je ovaj biser istorijske i kulturne baštine i turistički potencijal, decenijama zanemarivan od svih institucija, ali i građana. Došlo je vreme buđenja. Pokazalo se da je Zelena stranka u pravu kada je problem otpada na javnim prostorima i neophodnost promene odnosa građana prema sredini u kojoj žive i odrastaju naša deca, pozicionirala kao važnu temu. Napredak i bolji život ne zavise ni od koga drugog, već od nas samih. Ni Evropska unija, ni Amerika, niti Rusija neće ukloniti naš otpad. Što pre to shvatimo, brže ćemo postati deo savremenog sveta – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.


U Rumi i Zrenjaninu učestvovalo je 30 aktivista Zelenih brigada. Uklonjen je veliki broj polomljenog stakla, staklenih i plastičnih flaša, saksija, pa čak i guma za bicikle.
 

Akciju "Zelene brigade čiste gradove od smeća" pre mesec dana pokrenula je Zelena stranka. U 10 dosadašnjih aktivnosti čišćenja u pet gradova učestvovalo je preko 150 članova "Zelenih brigada" i sa dečjih igrališta i drugih javnih površina uklonjeno je preko 500 džakova smeća.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija Fruška gora radosne vesti Isključenje struje gradsko groblje servisne informacije almaško groblje sahrane novi sad epk 2021 jkp lisje novosadsko porodilište novorođenčad bez struje sahrane JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje raspored sahrana novi sad opens 2019 groblje lisje Daško i Mlađa Spens servisne informacije novi sad odbojka bez vode Elektrodistribucija Novi Sad bebe havarija na vodovodu elektrovojvodina OK Vojvodina