"Zelene brigade" u nedelju čistile Bećarac i Sunčani kej

"Zelene brigade" u nedelju čistile Bećarac i Sunčani kej

Više od 60 članova "Zelenih brigada" i građana uklonilo je u subotu i nedelju preko 250 kilograma smeća u tri mesta, Novom Sadu, Zrenjaninu i Rumi, saopštila je Zelena stranka.

Na novosadskom Sunčanom keju i plaži Bećarac "Zelene brigade" su, navodi se u saopštenju, sakupile više od 30 džakova smeća. 

– Na svakom koraku vidljiv je nemar građana prema životnoj sredini. Stiče se utisak da sve što koriste bacaju gde stignu. Najugroženija je obala Dunava koja je zatrpana svim vrstama smeća –  rekao je Slobodan Cvetković, predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Novom Sadu.


"Zelene brigade" očistile su ovog vikenda i dva dečja igrališta u Rumi, dok se u Zrenjaninu akciji priključilo više od 30 građana, koji su zajedno sa članovima "Zelenih brigada" čistili centar grada, kaže se u saopštenju Zelene stranke. 

– Očistili smo ceo potez od zgrade Kulturnog centra preko naselja Mala Amerika, Teniskog kluba "Galeb" do fakulteta "Mihajlo Pupin". Važno je da nam se iz akcije u akciju pridružuje sve veći broj građana –  izjavio je Miroslav Poznić, predsednik zrenjaninskog odbora Zelene stranke.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad policija izmena režima saobraćaja opens 2019 Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje novorođenčad bez vode sahrane novi sad horoskop isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad opens distrikt servisne informacije novi sad Novo naselje betanija elektrovojvodina sahrane gradsko groblje novosadska policija bebe raspored sahrana i ispraćaja bez struje servisne informacije novosađani jkp jkp lisje