"Zelene brigade" u nedelju čistile Bećarac i Sunčani kej

"Zelene brigade" u nedelju čistile Bećarac i Sunčani kej

Više od 60 članova "Zelenih brigada" i građana uklonilo je u subotu i nedelju preko 250 kilograma smeća u tri mesta, Novom Sadu, Zrenjaninu i Rumi, saopštila je Zelena stranka.

Na novosadskom Sunčanom keju i plaži Bećarac "Zelene brigade" su, navodi se u saopštenju, sakupile više od 30 džakova smeća. 

– Na svakom koraku vidljiv je nemar građana prema životnoj sredini. Stiče se utisak da sve što koriste bacaju gde stignu. Najugroženija je obala Dunava koja je zatrpana svim vrstama smeća –  rekao je Slobodan Cvetković, predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Novom Sadu.


"Zelene brigade" očistile su ovog vikenda i dva dečja igrališta u Rumi, dok se u Zrenjaninu akciji priključilo više od 30 građana, koji su zajedno sa članovima "Zelenih brigada" čistili centar grada, kaže se u saopštenju Zelene stranke. 

– Očistili smo ceo potez od zgrade Kulturnog centra preko naselja Mala Amerika, Teniskog kluba "Galeb" do fakulteta "Mihajlo Pupin". Važno je da nam se iz akcije u akciju pridružuje sve veći broj građana –  izjavio je Miroslav Poznić, predsednik zrenjaninskog odbora Zelene stranke.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu detelinara novosađani servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje servisne informacije novi sad isključenje vode sahrane telep matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište bez vode jkp lisje bez struje bebe Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina gradsko groblje jkp novosadska toplana horoskop horoskopski znaci nevreme Elektrodistribucija Novi Sad sahrana