"Zelene brigade" u nedelju čistile Bećarac i Sunčani kej

"Zelene brigade" u nedelju čistile Bećarac i Sunčani kej

Više od 60 članova "Zelenih brigada" i građana uklonilo je u subotu i nedelju preko 250 kilograma smeća u tri mesta, Novom Sadu, Zrenjaninu i Rumi, saopštila je Zelena stranka.

Na novosadskom Sunčanom keju i plaži Bećarac "Zelene brigade" su, navodi se u saopštenju, sakupile više od 30 džakova smeća. 

– Na svakom koraku vidljiv je nemar građana prema životnoj sredini. Stiče se utisak da sve što koriste bacaju gde stignu. Najugroženija je obala Dunava koja je zatrpana svim vrstama smeća –  rekao je Slobodan Cvetković, predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Novom Sadu.


"Zelene brigade" očistile su ovog vikenda i dva dečja igrališta u Rumi, dok se u Zrenjaninu akciji priključilo više od 30 građana, koji su zajedno sa članovima "Zelenih brigada" čistili centar grada, kaže se u saopštenju Zelene stranke. 

– Očistili smo ceo potez od zgrade Kulturnog centra preko naselja Mala Amerika, Teniskog kluba "Galeb" do fakulteta "Mihajlo Pupin". Važno je da nam se iz akcije u akciju pridružuje sve veći broj građana –  izjavio je Miroslav Poznić, predsednik zrenjaninskog odbora Zelene stranke.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan