"ZELENI TALAS": Film "Reke žedne slobode" i tribina večeras na PMF-u

"ZELENI TALAS": Film "Reke žedne slobode" i tribina večeras na PMF-u

Danas, 30. marta sa početkom u 19.30 časova, na Departmanu za biologiju Prirodno-matematičkog fakultetu u Novom Sadu, biće prikazan domkumentarni film "Reke žedne slobode", a nakon toga, održaće se i tribina "Javni interes u raljama politike".

Tokom večeri premijerno će biti prikazan ovaj film, a potom i započeti tribina na kojoj će učestvovati prof. dr Slobodan Marković, prof. dr Petar Đukić, dipl. inž. Dušan Mitić, Nebojša Ilić Ćama, Muzej odbrane reka Stare planine, Daniela Stojković iz udruženja "Sveti Dunav" i inicijative Dunavac Šodroš, Dragana Božinović, udruženje "Licej", platforma "Zeleni talas", MORSP, predstavnici organizatora NIDSBE "Josif Pančić", DMI "Branislav Bukurov", "Sa Srbijom na TI" i platforme "Zeleni talas". Moderator će biti Jelena Stanković iz organizacije "Sa Srbijom na TI"

Teme:

• kako bi naučne institucije i naučnici mogu da doprinesu rešavanju životnih pitanja građana u oblasti zaštite prirode i zelene tranzicije

• Dunavac Šodroš – javni interes

• etika kao okosnica delovanja i rada u modernom društvu

• kako građani da se snađu u moru inicijativa i organizacija; šta običan čovek treba da uradi kako bi pomogao očuvanje prirode za buduća pokolenja; šta nas očekuje ako se ne budemo angažovali

Umetnici Ivani I. Kostić biće dodeljena Zelene plaketa Stare planine.

 


Ovim putem, želeli bismo da vas zainteresujemo i za Deklaraciju o regionalnoj saradnji zaštitara prirode i Etički kodeks, koje su potpisale 63 organizacije iz 7 zemalja, koje su učestvovale na konferenciji zaštitara prirode "Zeleni talas" u cilju jačanja snaga za zaštitu prirode i da vas pozovemo da potpišete dokumenta, kao i da se pridružite platformi – navode organizatori uz napomenu da, ukoliko budete sprečeni, tribinu možete uživo na Jutjub kanalu Zelenog talasa.

Više o problemu pronađite OVDE.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aista, podržavam platformu

  pre 541 dan i 23 sata

  U stvari, radi se o "Elenom talasu".
  Jer je Apad doneo jednoglasnu odluku o ukidanju slova Z i njegovom brisanju iz abecede.
  Za početak, to pravi velike probleme svim Oranima i Avišićima koji planiraju da odu na Apad na privremeni rad.
  A čitava priča o Zelenom je mnogo složenija,jer se radi ne samo o borbi protiv korporacija i dolara, već i novog svetskog poretka u koji nas pojedinci uvode, jednostavno slepi poput "Vođe" Radoja Domanovića.
  Njihova priča je ukidanje demokratije, vrh naređuje sve.

  Oceni komentar:
  0
  3