"Zelenilo" na Beogradskom keju sadi pet kuglastih jasenova

"Zelenilo" na Beogradskom keju sadi pet kuglastih jasenova

Sadnjom pet kuglastih jasenova na Beogradskom keju, JKP "Gradsko zelenilo" nastavilo je akciju sadnje već odraslog drveća u parkovima i drvoredima. Uz pomoć specijalnog kamiona vadilice radnici "Zelenila" presađuju odraslo drveće odnegovano u starom rasadniku na Futoškom putu.

Tokom februara, u Železničkom parku je presađeno 55 velikih sadnica, a do kraja sezone sadnje na više lokacija, biće presađeno ukupno 100 odraslih stabala.

Pored sadnje drveća, na više lokacija u gradu, okopano je i ašovljeno šiblje. Šiblje je okopavano u Sremskoj ulici, u bloku uokvirenom ulicama Balzakovom, Banović Strahinje i Narodnog fronta. Okopano je i oplevljeno dvogodišnje cveće u centru grada oko Banovine i na okretnici Štranda. Lišće je sakupljeno u Dunavskom i Futoškom parku, u blokovima između Bulevara Vojvode Stepe i ulica Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića i Milana Ješića Ibre, odnosno u kvartu između Balzakove, Narodnog fronta i Cara Lazara. Zimski tretman dobile su ruže, cvetne gredice i šiblje u Starom gradu i na Limanu. Cisterna Gradskog zelenila bila je u Železničkom parku gde su zalivana novoposađena stabla.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan