"ŽELEZNICE SRBIJE": Vozovi za Zrenjanin ukinuti zbog manjka putnika i "dizelki"

"ŽELEZNICE SRBIJE": Vozovi za Zrenjanin ukinuti zbog manjka putnika i "dizelki"

Remont pruga bio je, pre svega, zbog potreba teretnog saobraćaja...

Putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina, kako je naš portal preneo, obustavljen je, a iz voznog reda izbačeni su ovi polasci.

U preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije" za Radio-televiziju Vojvodine rekli su da vozovi na ovoj relaciji ne saobraćaju od 1. februara, a razlog za to je nedostatak dizel-motornih garnitura i mali broj putnika.

Broj dizel-motornih garnitura u radnom parku "Srbija voza" isti je počev od 2016. godine i tada su sve bile angažovane za prevoz putnika, kažu u ovom preduzeću.

Objašnjavaju da su u toku 2017. i 2018. godine remontovane pruge koje do tada više godina nisu radile.

- Iako je remont navedenih pruga bio, pre svega, zbog potreba teretnog saobraćaja, "Srbija voz" je zbog građana organizovao saobraćaj sa rezervnim garniturama – kažu u ovom preduzeću.

Dodaju da je angažovano još tri garniture koje su bile u rezervi, i to je maksimalno što je moglo da se uvede u saobraćaj.

- Analiza tokova putnika, pokazuje da je procenat iskorišćenja kapaciteta garnitura bio zanemarljiv, bilo je pet do deset putnika u proseku po vozu, odnosno, garniture su saobraćale takoreći prazne – rekli su u "Srbija vozu".

Kako objašnjavaju, za potrebe međunarodnog saobraćaja, a u skladu sa dogovorom postignutim sa mađarskim operaterom MAV-START, "Srbija voz" je morao da angažuje tri dizel-motorne garniture za saobraćaj na relaciji Novi Sad – Kelebija, i one su prebačene sa relacija Novi Sad – Zrenjanin i Zrenjanin – Pančevo, kao i još jedna dizel-motorna garnitura iz Kraljeva.

Sve dizel-motorne garniture su, dodaju, u saobraćaju i ukoliko dođe do kvara, "Srbija voz" organizuje autobuski prevoz, jer u rezervi nema ni jednu garnituru.

U preduzeću "Infrastrukture železnice Srbije" rekli su da će redovan putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina biti ponovo uspostavljen kada se za to steknu svi uslovi.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan