"ŽELEZNICE SRBIJE": Vozovi za Zrenjanin ukinuti zbog manjka putnika i "dizelki"

"ŽELEZNICE SRBIJE": Vozovi za Zrenjanin ukinuti zbog manjka putnika i "dizelki"

Remont pruga bio je, pre svega, zbog potreba teretnog saobraćaja...

Putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina, kako je naš portal preneo, obustavljen je, a iz voznog reda izbačeni su ovi polasci.

U preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije" za Radio-televiziju Vojvodine rekli su da vozovi na ovoj relaciji ne saobraćaju od 1. februara, a razlog za to je nedostatak dizel-motornih garnitura i mali broj putnika.

Broj dizel-motornih garnitura u radnom parku "Srbija voza" isti je počev od 2016. godine i tada su sve bile angažovane za prevoz putnika, kažu u ovom preduzeću.

Objašnjavaju da su u toku 2017. i 2018. godine remontovane pruge koje do tada više godina nisu radile.

- Iako je remont navedenih pruga bio, pre svega, zbog potreba teretnog saobraćaja, "Srbija voz" je zbog građana organizovao saobraćaj sa rezervnim garniturama – kažu u ovom preduzeću.

Dodaju da je angažovano još tri garniture koje su bile u rezervi, i to je maksimalno što je moglo da se uvede u saobraćaj.

- Analiza tokova putnika, pokazuje da je procenat iskorišćenja kapaciteta garnitura bio zanemarljiv, bilo je pet do deset putnika u proseku po vozu, odnosno, garniture su saobraćale takoreći prazne – rekli su u "Srbija vozu".

Kako objašnjavaju, za potrebe međunarodnog saobraćaja, a u skladu sa dogovorom postignutim sa mađarskim operaterom MAV-START, "Srbija voz" je morao da angažuje tri dizel-motorne garniture za saobraćaj na relaciji Novi Sad – Kelebija, i one su prebačene sa relacija Novi Sad – Zrenjanin i Zrenjanin – Pančevo, kao i još jedna dizel-motorna garnitura iz Kraljeva.

Sve dizel-motorne garniture su, dodaju, u saobraćaju i ukoliko dođe do kvara, "Srbija voz" organizuje autobuski prevoz, jer u rezervi nema ni jednu garnituru.

U preduzeću "Infrastrukture železnice Srbije" rekli su da će redovan putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina biti ponovo uspostavljen kada se za to steknu svi uslovi.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište bez vode Novosadska racija horoskop novorođenčad korona virus dnevni horoskop raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zodijak Spens jkp lisje astrologija servisne informacije novi sad vlada srbije uhapšen diler isključenje vode elektrovojvodina bebe betanija servisne informacije sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja saveti izmena trase autobusa zdravlje obeležavanje novosadske racije isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija