"Žene u crnom" nominovane za Nobelovu nagradu za mir

"Žene u crnom" nominovane za Nobelovu nagradu za mir

Nominacija je upućena 30. januara, a u toku je proces njihovog sortiranja. Uvrštena je među 200 drugih nominacija koje su pristigle

Bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije predložila je nevladinu organizaciju "Žene u crnom", udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa" i Institut za traženje nestalih osoba BiH za Nobelovu nagradu za mir.

Edin Osmančević, predstavnik grupe građana dijaspore BiH iz Skandinavije, koja je formulisala predlog zajedno sa nekoliko profesora iz Skandinavije, rekao je da sama nominacija predstavlja simboličan čin da se skrene pažnja međunarodne javnosti na ove tri organizacije koje su svojim nesebičnim i humanim radom zaslužile ovo priznanje.

- Nominacija za Nobelovu nagradu 2016. došla je kao predlog građana iz dijaspore iz Skandinavije i izraz je volje i obaveza svih građana da prepoznaju napore pojedinaca i organizacija u njihovoj borbi za pravdom i istinom", rekao je Osmančević.

Nominacija je upućena 30. januara, a u toku je proces njihovog sortiranja. Uvrštena je među 200 drugih nominacija koje su pristigle.

Osmančević se nada da će ovaj predlog ući u najuži krug, na čemu će se lobirati posredstvom akademskih i političkih krugova u Skandinaviji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje JKP Vodovod i kanalizacija novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija vladimir putin RHMZ vremenska prognoza elektrovojvodina bez vode novorođenčad beograd MUP vremenska prognoza novi sad OK Vojvodina zdravlje novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija isključenja struje odbojkaški klub vojvodina isključenje vode bebe servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu istraživanje Srbija novosadsko porodilište Isključenje struje matičar Republički hidrometeorološki zavod