ŽENSKO REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE: Nema ničeg važnijeg od pregleda na vreme

ŽENSKO REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE: Nema ničeg važnijeg od pregleda na vreme

Mnogo žena danas ne misli dovoljno na sebe. U svoj toj žurbi, stresu, ispisivanju "to do" lista i gomilanju obaveza i rokova, koji su u današnje vreme nametnuti ženama, često se zaboravlja na ono najvažnije. Mislimo da možemo sve, pa i više od toga, hvatamo se u koštac sa gomilom izazova, a, u stvari, na poslednje meste stavljamo ono bez čega ništa ne vredi – svoje zdravlje i svoj život.

Apeli lekara da ne zaboravimo preventivne preglede postoje sa svih strana, ali kao da ih ne shvatamo dovoljno ozbiljno. Do onog momenta dok se ne razbolimo. Ipak, može se reći da je i odgovornost žene u 21. veku da o sebi brine, jer danas imamo toliko modernih dijagnostičkih metoda pomoću kojih se otkrivaju i najstrašnije bolesti u ranim stadijumima, da bi bilo vrlo neozbiljno ne iskoristiti ih.

Na prvom mestu, tu je reproduktivno zdravlje. Nažalost, karcinomi dojke i grlića materice su izuzetno česti, a oni mogu da se preduprede.


PROVERITE ZDRAVLJE DOJKI – ISKORISTITE AKCIJSKE CENE

Ukoliko dugo niste bili da se pregledate ili ukoliko ste primetili neku sumnjivu promenu na dojci, dobar predlog je da iskoristite postojeću akciju u "ST Medicini": ultrazvuk dojke + mamografija sa tomosintezom CA15-3 tumor marker za CA dojke sa 30% popusta, odnosno po ceni od 6.000 dinara!

Ove tri usluge su najvažnije u prevenciji kancera dojke, ali i njegovom ranom dijagnostikovanju, te se preporučuju svakoj ženi, posebno nakon 45. godine života.

"ST Medicina" sa svojom laboratorijom nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u gradu, na Bulevaru oslobođenja 79 (pored nekadašnje zgrade “Dnevnika”), sa pristupačnim parkingom. Brojevi telefona su 060 530 7766, 021 215 5680 i 021 215 5681, a više informacija možete pogledati na sajtu zavoda.

Iako danas u Srbiji svaka osma žena oboli od karcinoma dojke, ne dozvolite da budete deo poražavajuće statistike!


ULTRAZVUČNI PAKET ZA ŽENE

Ako, pak, želite jednu vrstu sistematskog pregleda, onda vam predlažemo paket UZ pregleda za žene, koji se u ovoj ustanovi redovno obavlja po ceni od 13.000 dinara. On obuhvata:

  • Ultrazvuk srca
  • Ultrazvuk karotida
  • Ultrazvuk štitne žlezde
  • Ultrazvuk dojki
  • Ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena


GINEKOLOŠKI PREGLEDI

O važnosti redovnih ginekoloških pregleda ne mora mnogo da se priča, kada se zna da pomoću njih, uz PA test, ultrazvuk, kolposkopski pregled grlića materice i mnoge druge preglede, može mnogo toga da se otkrije.

U "ST Medicini" dočekaće vas tim stručnjaka, koji će sprovesti kompletnu dijagnostiku, a na raspolaganju je i laboratorija sa svim vrstama analiza i briseva.


Ne zaboravite na sebe, a ima li šta važnije od vašeg života?

Kakva god da vam je genetika, potrudite se da uspostavite što zdravije navike: da se zfravo hranite, izbegavate poroke, dovoljno se krećete i vežbate, boravite među pozitivnim ljudima i puno se smejete...

Uz sve to, bar jednom godišnje obavite pregled dojki i ginekološki pregled i to ne prepuštajte slučaju!

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan