Žeželjev most gotov do kraja iduće godine

Žeželjev most gotov do kraja iduće godine

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc obišla radove na izgradnji Žeželjevog mosta.

Evropska komesarka za transport izjavila je da Evropska unija ohrabruje sve svoje partnere u regionu da ulažu u infrastrukturu, posebno saobraćajnu infrastrukturu, jer, kako je ocenila, to je način da se povežu ljudi, doprinese biznisu i ubrza razvoj bilo koje zemlje u okruženju.

- Drago mi je što je EU u mogućnosti da doprinese izgradnji veoma važnog mosta za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Most je deo evropskog koridora i igra vitalnu ulogu u povezivanju dva dela Evropske unije, to jest centralni deo sa Bugarskom i dalje – kazala je Violeta Bulc.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović takođe je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim vođenjem projekta, ali i uverenje da će dolazak komesarke za transport značiti veliki preokret.

- Pokrajina je, kao i Grad, spremna da finansira deo svog učešća u realizaciji projekta. Nadamo se da ćemo do kraja sledeće godine imati nov Žeželjev most, uređene pristupne saobraćajnice, što predstavlja potpuno novu fazu projekta koja tek treba da se započne. Zahvalnost dugujemo i Zorani Mihajlović koja je uspela da otkloni probleme iz ranijeg perioda i da sada, sa poboljšanjem hidrološke situacije, možemo da vidimo bolje i organizovanije gradilište. Verujem da više neće biti probijanja rokova – zaključio je Mirović.

Ministarka Zorana Mihajlović naglasila je da je u prethodnim godinama nedostajala komunikacija između Vlade Srbije i Pokrajine, ali i da je sada situacija promenjena.

- Mi smo u dnevnoj komunikaciji, i sa Pokrajinom i sa Gradom Novim Sadom, kojem se posebno zahvaljujem, jer je bio pokretač da pre dve godine ponovo krenemo da radimo. Gradilište izgleda potpuno drugačije u odnosu na moj poslednji obilazak, i nadam se da ćemo sledeće godine otvoriti ovde saobraćaj, pre svega železnički, ali odmah zatim i putnički – istakla je Zorana Mihajlović.

VISOK NIVO TOLERANCIJE: "Mi smo učinili sve, a činićemo i dalje, da se izgradnja mosta završi u što kraćem roku, i to kažem kao gradonačelnik, a kao građanin Novog Sada mogu reći da su Novosađani veoma nestrpljivi da vide kraj ovih radova. Mislim da smo pokazali visok nivo tolerancije i sa pravom očekujemo novi most što hitnije," naglasio je priikom obilaska radova gradonačelnik Miloš Vučević.

Izvor: http://www.novisad.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije Voša Elektrodistribucija Novi Sad bez vode Daško i Mlađa OK Vojvodina vremenska prognoza gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje bez struje raspored sahrana novi sad almaško groblje elektrovojvodina groblje isključenja struje servisne informacije novi sad odbojka novorođenčad smanjen pritisak vode Spens havarija na vodovodu betanija lisje vodovod novosadsko porodilište sahrane novi sad memorijal velikana bebe radosne vesti