Žeželjevog mosta će biti, ali ne zna se kada

Žeželjevog mosta će biti, ali ne zna se kada

Gradnja Žeželjevog mosta kasni već oko tri godine i potpuno je neizvesno kada će biti završena jer se rokovi sve više odlažu.

Mada su poslednje procene bile da će biti završen krajem naredne godine, a pre nekoliko dana to su potvrdili i čelnici Grada, Pokrajine i Republike prilikom obilaska radova, na osnovu plaćanja troškova iz budžeta izgleda da ne ide sve tako glatko.

Naime, novosadska Skupština je na poslednjoj sednici odobrila da se u ovoj godini izdvajanja za Žeželjev most smanje za 270 miliona dinara, tako da će Novi Sad kao jedan od sufinansijera izgradnje dati samo 90 miliona dinara u 2016. godini.

U samom obrazloženju odluke se navodi da se izdaci umanjuju zbog kašnjenja i pomeranja rokova.

- Zbog nepovoljnih hidroloških uslova i visokog vodostaja Dunava, nastavljeno je kašnjenje i pomeranje rokova za izgradnju rečnog stuba S3, zbog čega je došlo i do pomeranja roka za "lansiranje" malog i velikog luka na stubove mosta i završetak izgradnje - navodi se u odluci o smanjenu izdvajanja.

Ostatak vesti pročitajte OVDE!

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ jkp lisje sahrane novi sad bez struje izmena režima saobraćaja Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje servisne informacije novi sad bez vode vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad KCV elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo matičar novi sad novorođenčad novosadska policija servisne informacije Aleksandar Vučić isključenje vode bebe novosađani 27. novosadski maraton jkp novosadska toplana betanija