Zgrada bivše novosadske firme dom za beskućnike i narkomane

Zgrada bivše novosadske firme dom za beskućnike i narkomane

Nekadašnja firma "Auto coop" iz Novog Sada, koja se bavila prodajom auto delova, već duže vreme ne radi. Ostala je napuštena i kao takva postala utočište beskućnika i narkomana, kažu ogorčene komšije iz okolnih zgrada. Stanari zgrade koji žive pored firme, imaju velikih problema jer tamo ima puno smeća, u stanove im ulaze neprijatni mirisi, a plaše se i da prolaze ulicom u kojoj žive.

U ulici Futoški put 24, već duže vreme među stanarima vlada strah. Kažu da su se žalili svim institucijama za koje su mislili da mogu da im pomognu, kao i Javnom preduzeću „Poslovni prostor“ koji je nadležan za taj objekat, međutim stalno su nailazili na zatvorena vrata.

- Sakupljaju se preko dana i noći, narkomani i dileri, dovlače smeće sa otpada i kontejnera. Ovo mesto je leglo zaraze. Upadaju nam u zgradu, odnose vode, razvaljuju vrata. Pre 10 dana smo popravili ulazna vrata, sad su ponivo pokvarena, tako da apelujemo na poslovni prostor za koji smo čuli da je vlasnik ovog objekta da u što skorije vreme to reše - kaže jedan od stanara.

- Oni nemaju sanitarije, nemaju ništa, koriste te prostorije koje su zapuštene kao svoje toalete, bacaju svo đubre tu, pacova ima koliko hoćete, izvor zaraze je prisutan, a leto kad dođe ko zna šta će biti. Međutim mi koliko god smo se obraćali policiji i bilo kome svi kažu mi to ne znamo čije je, mi to ne možemo da rešimo, mi ne možemo s time da se složimo, jednostavno mora da se nađe rešenje - kaže jedna od nezadovoljnih stanarki.

- Mi smo nedavno kao firma Viledis preuzeli ovaj ulaz i upoznati smo sa slučajem od pre mesec dana, a oni ovu priču vode od 2014. što postoji i dokumentacija da su se oni obraćali raznim institucijama kao i Viledis što je pisao svim institucijama za koje je mislio da su nadležni za ovakve slučajeve. Do sada niko nije dobio nikakakv konkretan odgovor niti je neko izašao u susret stanarima - navodi Ljilja Janković, agencija Viledis, zastupnik skupštine stanara.

U javnom preduzeću „Poslovni prostor“, kažu da su preduzeli sve mere u cilju zaštite i bezbednosti tog objekta, kao i da im je taj problem više puta prijavljivan. Taj objekat nije predviđen za izdavanje s obzirom na to da će biti predat Zavodu za izgradnju grada Novog Sada, radi privođenja nameni, kažu iz „Poslovnog prostora“.

Stanari tvrde da su prošle godine bili i svedoci požara i od tada strahuju za bezbednost, te se nadaju da će im nadležni pomoći u rešavanju problema.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan