Zgrada Hitne pomoći biće gotova do kraja marta

Zgrada Hitne pomoći biće gotova do kraja marta

Objekat na Bulevaru patrijarha Pavla prostiraće se na 5.300 metara kvadratnih, u njemu će biti pedijatrijska hitna služba, ambulanta za odrasle i sobe za reanimaciju i opservaciju.

Kako prenosi RTV, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović obišli su objekat nove zgrade Hitne pomoći koji je u izgradnji i biće opremljen po najvišim standardima.

Predviđeno je i mesto za stomatološku ordinaciju i sve vreme otvorenu apoteku. Centar za telefonsko zakazivanje lekarskih pregleda biće povezan sa svim kolima Hitne pomoći u gradu i okolini, ali i zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji. Imaće i edukativni centar, koji će moći da se pretvara u prostor sa 200 kreveta, u slučaju elementarne nepogode ili zaraznih bolesti.

- Nije prošlo mnogo od kako smo položili kamen temeljac za zgradu Hitne pomoći, mada se na njenu izgradnju čekalo nekoliko godina što je mučilo Novosađane, ali i zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Konačno će medicinski radnici dobiti svoj dom, Novosađani jedan reprezentativni objekat, a doktori i studenti će imati mogućnost da se edukuju u izuzetnom prostoru nove zgrade Zavoda. Grad Novi Sad i Pokrajina su veoma zadovoljni dinamikom radova, a izvođač "Graditelj NS" poštuje rokove izgradnje i ukoliko nastave ovim tempom, objekat bi mogao biti završen i pre roka. Do kraja marta sledeće godine zgrada bi trebalo da bude predata na upotrebu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a to nam otvara i nove mogućnosti jer će se u staru zgradu Zavoda preseliti deo limanskog Doma zdravlja u kojem će početi temeljni radovi finansirani sredstvima Republike Srbije – rekao je rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

- Danas smo se uverili da su počeli instalacioni radovi, radi se grejanje, vodovod i kanalizacija, a uskoro će početi i izgradnja mreže optičkih kablova za povezivanje kompjutera. Ono što je ostalo da se odradi jesu priključci za struju, vodu, grejanje i kanalizaciju kako bi sređivanje eksterijera i spoljni radovi mogli nesmetano da se obavljaju. Lokacija na kojoj se nalazi nova zgrada Zavoda je odlična jer ima izlaze u svim pravcima i tu će biti sedište Hitne pomoći, odnosno glavni punkt, dok već imamo naše punktove s vozilima i ekipama na Klisi, u Petrovaradinu, Futogu i Sremskoj Kamenici – rekao je Horvat i dodao da će se uskoro raspisivati i tenderi za nabavku medicinske i nemedicinske opreme kako bi dobili potpuno opremljenu zgradu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć do kraja marta sledeće godine.

Živanović je naglasio da će se u novoj zgradi raditi i prehospitalno zbrinjavanje pacijenata iz oblasti hitne medicinske pomoći što je jedna od pogodnosti u radu Hitne pomoći.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan