Zgrada Radničkog univerziteta i zvanično dobila novog vlasnika

Zgrada Radničkog univerziteta i zvanično dobila novog vlasnika

Ugovor o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Grada Novog Sada – Radničkog univerziteta, potpisali su danas gradonačelnik Miloš Vučević i direktor kompanije "Vega IT Sourcing" Vladan Ostojić.

Tom prilikom gradonačelnik je rekao da je ponosan što je posle više od dve decenije pokrenuto rešavanje pitanja zgrade Radničkog univerziteta, naslednika nekadašnjeg Narodnog univerziteta.

– Zgrada Radničkog univerziteta neće više podsećati na teška i ružna vremena, već će biti simbol novog doba i četvrte industrijske revolucije. U arhitektonskom i obrazovnom smislu ona je uvek bila od posebne važnosti za Novi Sad. Nije bilo jednostavno doći do vlasništva nad objektom, ali smo uspeli u tome zahvalјujući podršci sa republičkog nivoa. Imali smo sreću da je novosadska, a svetska, firma bila spremna na ovakav poslovni poduhvat i to u veoma izazovnim vremenima. Nјihova ostvarenja u poslednjih 13 godina su dokaz da dobro odmeravaju svaki potez. Ponosni smo što novosadska kompanija sarađuje sa najvećim svetskim imenima, i ovo je prilika da malo više pričamo o svetlim primerima koji nisu dovolјno zastuplјeni u medijima, a ostvaruju sjajne rezultate. Uvek su na marginama, o dobrim lјudima i temama malo se priča, više se govori o stvarima koje nisu pohvalne – rekao je gradonačelnik, a preneo njegov kabinet. – Siguran sam da će uraditi najbolјi projekat za zgradu Radničkog, i da će taj objekat zasijati novim sjajem. Kao Grad ćemo parterno urediti okolinu, a drago nam je što će ''Vega IT Sourcing'' zadržati prostor u ''Aleksandrovoj'' zgradi. Želimo im da pronađu svoje mesto i u naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu
– istakao je Vučević, dodavši da je objekat plaćen pet miliona i 265 hilјada evra i da će Grad taj novac uložiti u pobolјšanje kvaliteta života Novosađana u raznim aspektima kao što su obrazovni, komunalni kapaciteti, socijalna zaštita, kultura i sport.

– Ovo je velika odgovornost za nas, ne samo zbog veličine investicije, već i zbog značaja koji zgrada ima u Novom Sadu. Veoma smo uzbuđeni i u sledeće dve godine potrudićemo se da joj damo novo ruho. Na turističkim mapama Novog Sada, objekat Radničkog univerziteta ima posebno mesto, a cilј nam je da napravimo nešto jako lepo i za našu kompaniju i za grad – naglasio je direktor "Vega IT Sourcinga" Vladan Ostojić, a prenosi pres služba Grada Novog Sada.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slobodan

  pre 771 dan i 14 sati

  Bogom dane finansije za besplatne učbenke za osnovce,

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Bari

  pre 771 dan i 14 sati

  I ptice na grani su znale da ta velelepna zgrada bezecirana za nekog od drugara u vladinim financiskim krugovima i prodata za bud zasto kao i svi objektu u novom sadu jadni narod vojvodine jos nisu svesni sta ih je snaslo od vladavine milosevica pa do dan danas bog neka im je na pomoc od ovih lopova

  Oceni komentar:
  5
  8
 • MM

  pre 771 dan i 9 sati

  Kad sam pročitao ime firme "Vega It ....."! ,pomislih neki bogati Amer kupio ono Vladan O. Uh! Što se ljudi stide da im firme imaju Srpska imena! Nadam se da te pare neće ići za Novi Sad na vodi! Našem plavom Dunavu! "Ne lomite nam Bagrenje"!!!

  Oceni komentar:
  3
  10