Zgrada Radničkog univerziteta ponovo na licitaciji, početna cena biće niža za 20 odsto

Zgrada Radničkog univerziteta ponovo na licitaciji, početna cena biće niža za 20 odsto

Zgrada Radničkog univerziteta čija prva prodaja u utorak, 25. avgusta nije uspela jer se niko od potencijalnih kupaca nije javio biće ponovo ponuđena na licitaciji.

Kako saznaje Radio 021, početna cena će ovaj put biti 20 odsto niža od početne procenjene vrednosti koja je iznosila 5,8 miliona evra.

U Gradskoj kući su za 021.rs rekli da je komisija na današnjoj sednici donela odluku o novoj licitaciji, a da je umanjenje cene na drugoj licitaciji za Radnički univerzitet predviđeno Zakonom o javnoj svojini i Odlukom o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju nepokretnostima u javnoj svojini Grada Novog Sada.

Grad je naveo i da bi drugi oglas o prodaji zgrade Radničkog trebalo da bude javno objavljen odmah po donošenju Odluke Gradskog veća, a po predlogu komisije. Rok za podnošenje ponuda iznosiće 30 dana, nakon čega će biti poznato postoje li zainteresovani da kupe ovaj objekat.

Radio 021 podseća da je Gradska vlast nakon 20 godina od požara na Novosadskom otvorenom univerzitetu i više godina razmatranja šta će raditi sa dvanaestospratnicom, pošto je konačno došla u njen potpuni posed i uz dozvolu Republičke vlade, zgradu ponudila na prodaju po ceni od 5.835.946,75 evra.

Ukoliko Radnički dobije novog vlasnika, on će moći da rekonstruiše ili sruši postojeći objekat i na istom mestu sagradi novi poslovni prostor.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan