ZIG: Asfaltirano više ulica na teritoriji Grada

ZIG: Asfaltirano više ulica na teritoriji Grada

U okviru redovnog održavanja putne infrastrukture, JP "Zavod za izgradnju grada" sprovodi aktivnosti na uređenju više ulica na teritoriji samog Grada, ali i u prigradskim naseljima, kaže se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Trenutno su u toku radovi u Ulici cara Dušana Silnog u naselju Veternik, gde će, sem asfaltiranja u dužini od oko 800 metara, kolovoz biti proširen na 5 metara, a izgradiće se i ivičnjaci.

U Veterniku je prethodno uređena i ulica Milivoja Živanovića, gde je asfaltiran kolovoz u dužini od oko 170 metara

Radovi na popravci kolovoza obavljeni su i na teritoriji MZ "Adice". U ulici Kneza Vlastimira, u dužini od 400m, asfaltiran je kolovoz, postavljeni ivičnjaci i rešen problem odvodnjavanja, dok je u Ulici Branka Ilića asfaltirano oko 220m kolovoza koji je do tada bio pod tucanikom.

Suvoborska ulica je sanirana na taj način što su u delu ulice od Futoškog puta obavljeni radovi na asfaltiranju, dok je u drugom delu ulice izvršeno nasipanje struganim asfaltom uz dodavanje specijalne emulzije, čime se postiže veći kvalitet i duža trajnost ovakvog tipa kolovozne konstrukcije.

Struganim asfaltom saniran je i deo Šumske ulice (od Gorana Kovačića do broja 60) , kao i 400m ulice Pavla Bakića, gde je takođe rešeno i pitanje odvođenja atmosferskih voda, što je predstavljalo veliki problem stanovnicima ove ulice.

U ulici Milana Savića na Telepu (od broja 6 do ulice Kapetana Berića), u dužini od 140 metara i širini od 5 metara, izgrađena je nova kolovozna konstrukcija sa dva sloja asfalta, izvršena nivelacija šahtova, kao i izrada slivnika, a postavljeni su i ivičnjaci sa obe strane kolovoza.

Završetkom ovih radova kompletno su uređene saobraćajne površine u celoj ulici.

Stručne službe ZIG tesno sarađuju sa mesnim zajednicama u određivanju prioriteta, odnosno ulica u kojima je zbog izrazitog oštećenja neophodno urgentno izvršiti radove na popravci kolovoza, kaže se na kraju saopštenja JP "Zavod za izgradnju grada".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branka

  pre 1771 dan i 13 sati

  Sramota da u 21om veku se hvale ovako necim, da nije normalno da ljudi imaju asvalt, kanalizaciju i ostalo. Zivim u ulivi bez asvalta, to je jezivo ili odemo po blatu ili ne mozemo da izdrzimo od prasine... Auto smo razvalili a i svu obucu. SRAMOTA

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Marko

  pre 1766 dana i 10 sati

  kada će moja ulica da se asfaltira? ovo su samo ulice onih koji suistaknuti članovi SNSa a nama koji smo obični neće nikad asfaltirati

  Oceni komentar:
  1
  2