ZIG: Asfaltirano više ulica na teritoriji Grada

ZIG: Asfaltirano više ulica na teritoriji Grada

U okviru redovnog održavanja putne infrastrukture, JP "Zavod za izgradnju grada" sprovodi aktivnosti na uređenju više ulica na teritoriji samog Grada, ali i u prigradskim naseljima, kaže se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Trenutno su u toku radovi u Ulici cara Dušana Silnog u naselju Veternik, gde će, sem asfaltiranja u dužini od oko 800 metara, kolovoz biti proširen na 5 metara, a izgradiće se i ivičnjaci.

U Veterniku je prethodno uređena i ulica Milivoja Živanovića, gde je asfaltiran kolovoz u dužini od oko 170 metara

Radovi na popravci kolovoza obavljeni su i na teritoriji MZ "Adice". U ulici Kneza Vlastimira, u dužini od 400m, asfaltiran je kolovoz, postavljeni ivičnjaci i rešen problem odvodnjavanja, dok je u Ulici Branka Ilića asfaltirano oko 220m kolovoza koji je do tada bio pod tucanikom.

Suvoborska ulica je sanirana na taj način što su u delu ulice od Futoškog puta obavljeni radovi na asfaltiranju, dok je u drugom delu ulice izvršeno nasipanje struganim asfaltom uz dodavanje specijalne emulzije, čime se postiže veći kvalitet i duža trajnost ovakvog tipa kolovozne konstrukcije.

Struganim asfaltom saniran je i deo Šumske ulice (od Gorana Kovačića do broja 60) , kao i 400m ulice Pavla Bakića, gde je takođe rešeno i pitanje odvođenja atmosferskih voda, što je predstavljalo veliki problem stanovnicima ove ulice.

U ulici Milana Savića na Telepu (od broja 6 do ulice Kapetana Berića), u dužini od 140 metara i širini od 5 metara, izgrađena je nova kolovozna konstrukcija sa dva sloja asfalta, izvršena nivelacija šahtova, kao i izrada slivnika, a postavljeni su i ivičnjaci sa obe strane kolovoza.

Završetkom ovih radova kompletno su uređene saobraćajne površine u celoj ulici.

Stručne službe ZIG tesno sarađuju sa mesnim zajednicama u određivanju prioriteta, odnosno ulica u kojima je zbog izrazitog oštećenja neophodno urgentno izvršiti radove na popravci kolovoza, kaže se na kraju saopštenja JP "Zavod za izgradnju grada".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branka

  pre 1195 dana i 15 sati

  Sramota da u 21om veku se hvale ovako necim, da nije normalno da ljudi imaju asvalt, kanalizaciju i ostalo. Zivim u ulivi bez asvalta, to je jezivo ili odemo po blatu ili ne mozemo da izdrzimo od prasine... Auto smo razvalili a i svu obucu. SRAMOTA

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Marko

  pre 1190 dana i 13 sati

  kada će moja ulica da se asfaltira? ovo su samo ulice onih koji suistaknuti članovi SNSa a nama koji smo obični neće nikad asfaltirati

  Oceni komentar:
  1
  2
opens 2019 havarija na vodovodu novorođenčad servisne informacije novi sad gradsko groblje bez struje servisne informacije groblje raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište elektrovojvodina betanija štrand lisje Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza sahrane almaško groblje OK Vojvodina radosne vesti bez vode hrana isključenja struje Spens sahrane novi sad opens distrikt JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje bebe