ZIG i Poslovni prostor od petka postaju gradske uprave

ZIG i Poslovni prostor od petka postaju gradske uprave

Na sednici Skupštine grada, zakazanoj za 18. novembar, glavna tema dnevnog reda biće restrukturiranje javnih preduzeća Zavod za izgradnju grada i Poslovni prostor u gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije i gradsku upravu za imovinu i imovinskopravne poslove.

Kako prenosi "Dnevnik", kroz četiri tačke dnevnog reda odbornici će se izjasniti o nameri Gradskog veća da, zbog izmena Zakona o budžetskom sistemu, dva javna preduzeća koja su sad indirektni korisnici gradskog budžeta, likvidira, a njihove nadležnosti poveri novoosnovanim gradskim upravama. Naime, izmenama pomenutog zakona isključena je mogućnost da lokalna javna preduzeća budu indirektni budžetski korisnici.

Zakonski rok za likvidaciju preduzeća je 1. decembar, do 30. novembra trebalo bi da u gradsku kasu vrate sav neutrošen novac, a postupak likvidacije od 90 dana vodiće likvidacioni upravnik.

U trećoj tački dnevnog reda predviđena je izmena Odluke o gradskim upravama, kojima se osnivaju gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije i za imovinu i imovinskopravne odnose. Pošto potonja uprava preuzima brigu o stambenim poslovima, taj segment se briše iz delokruga aktuelne Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, koja se menja u Gradsku upravu za urbanizam i građevinske poslove.

Četvrta tačka dnevnog reda bavi se preraspodelom zaposlenih u Zavodu za izgradnju grada i Poslovnom prostoru u gradske uprave. Gradska uprava za građevinsko zemljište tako će brojati 196 zaposlenih, a ona za imovinu 51, dok će ukupni broj zaposlenih u Gradskoj upravi ostati na zakonski predviđenom makismumu od 8.380 ljudi.

Opširnije ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan