ZIG najavljuje 15 tendera: Pravi se nova zgrada Hitne pomoći, dva mosta, uređuju se trgovi i ulice

ZIG najavljuje 15 tendera: Pravi se nova zgrada Hitne pomoći, dva mosta, uređuju se trgovi i ulice

Zavod za izgradnju grada (ZIG) intenzivno radi na pokretanju više od 15 tendera, među kojima su i kapitalni projekti, poput izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i mosta na Ribarcu.

- Zavod nastavlja da nesmetano i predviđenom dinamikom realizuje sve svoje aktivnosti, što potvrđuje i ovaj broj javnih nabavki za koje je već pripremljena potrebna dokumentacija i koje će biti pokrenute u najskorije vreme. Sem što pripremamo nove kapitalne projekte poput mosta na Ribarcu i zgrade Hitne pomoći, uspešno završavamo i one čija je realizacija u toku, a tu pre svega mislim na most preko kanala DTD, IV fazu Bulevara Evrope i parterno uređenje Trga Republike, zajedno sa komunalnim uređenjem okolnih ulica – najavljuje direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Paralelno sa ovim aktivnostima, u toku je ishodovanje saglasnosti Gradskog veća za pokretanje novih postupaka, što je neophodan preduslov za objavljivanje tendera. Najpre će biti raspisane javne nabavke za izgradnju saobraćajnih površina sa odvodnjavanjem i rekonstrukciju vodovoda u Ulici cara Lazara u Futogu, kao i za izgradnju kanalizacije otpadnih voda u Ulici Aleksandra Adamovića u Futogu, za šta je već dobijena potrebna saglasnost.

Zatim će uslediti i tenderi za izgradnju saobraćajnih površina u Somborskoj ulici, parkinga u Ulici Omladinskog pokreta, pešačkih i biciklističkih staza u Ulici Nova 1 u Veterniku, pristupnog puta do prečistača u Stepanovićevu, okretnice u Ulici Jovice Pavlice u Kovilju, kao i za izgradnju javnog osvetljenja na više lokacija u gradu.

Pored toga što se uspešno realizuju investicioni poduhvati, predviđeni Programom uređivanja građevinskog zemljišta, u toku su i aktivnosti koje se sprovode u okviru Programa održavanja objekata putne privrede, a obuhvataju prvenstveno popravku saobraćajnica na teritoriji Grada i u prigradskim naseljima.

Sve javne nabavke rade u skladu sa Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2015. godinu, koji je usvojila Skupština Grada Novog Sada, a nakon tendera, veoma brzo će uslediti i realizacija.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan