ZIG najavljuje 15 tendera: Pravi se nova zgrada Hitne pomoći, dva mosta, uređuju se trgovi i ulice

ZIG najavljuje 15 tendera: Pravi se nova zgrada Hitne pomoći, dva mosta, uređuju se trgovi i ulice

Zavod za izgradnju grada (ZIG) intenzivno radi na pokretanju više od 15 tendera, među kojima su i kapitalni projekti, poput izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i mosta na Ribarcu.

- Zavod nastavlja da nesmetano i predviđenom dinamikom realizuje sve svoje aktivnosti, što potvrđuje i ovaj broj javnih nabavki za koje je već pripremljena potrebna dokumentacija i koje će biti pokrenute u najskorije vreme. Sem što pripremamo nove kapitalne projekte poput mosta na Ribarcu i zgrade Hitne pomoći, uspešno završavamo i one čija je realizacija u toku, a tu pre svega mislim na most preko kanala DTD, IV fazu Bulevara Evrope i parterno uređenje Trga Republike, zajedno sa komunalnim uređenjem okolnih ulica – najavljuje direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Paralelno sa ovim aktivnostima, u toku je ishodovanje saglasnosti Gradskog veća za pokretanje novih postupaka, što je neophodan preduslov za objavljivanje tendera. Najpre će biti raspisane javne nabavke za izgradnju saobraćajnih površina sa odvodnjavanjem i rekonstrukciju vodovoda u Ulici cara Lazara u Futogu, kao i za izgradnju kanalizacije otpadnih voda u Ulici Aleksandra Adamovića u Futogu, za šta je već dobijena potrebna saglasnost.

Zatim će uslediti i tenderi za izgradnju saobraćajnih površina u Somborskoj ulici, parkinga u Ulici Omladinskog pokreta, pešačkih i biciklističkih staza u Ulici Nova 1 u Veterniku, pristupnog puta do prečistača u Stepanovićevu, okretnice u Ulici Jovice Pavlice u Kovilju, kao i za izgradnju javnog osvetljenja na više lokacija u gradu.

Pored toga što se uspešno realizuju investicioni poduhvati, predviđeni Programom uređivanja građevinskog zemljišta, u toku su i aktivnosti koje se sprovode u okviru Programa održavanja objekata putne privrede, a obuhvataju prvenstveno popravku saobraćajnica na teritoriji Grada i u prigradskim naseljima.

Sve javne nabavke rade u skladu sa Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2015. godinu, koji je usvojila Skupština Grada Novog Sada, a nakon tendera, veoma brzo će uslediti i realizacija.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara štrajk u pošti novosadsko porodilište sahrane novi sad Isključenje struje bebe raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija novorođenčad zodijak pošte srbije horoskop obustava rada bez struje vremenska prognoza novi sad dnevni horoskop matičar novi sad servisne informacije novi sad bez vode vremenska prognoza isključenja struje isključenje vode jkp lisje betanija gradonačelnik Miloš Vučević elektrovojvodina raspored sahrana novi sad