ZIG: Postavlja se prvi eko-park na Sunčanom keju

ZIG: Postavlja se prvi eko-park na Sunčanom keju

JP Zavod za izgradnju grada obavestilo je javnost da će tokom sutrašnjeg dana započeti radove na postavljanju Dunavskog eko-parka.

Projektom "Vratimo se prirodi. Vratimo se igri" kompanija Coca-cola Hellenic bottling donirala je Novom Sadu eko-park koji će biti prvi park ovakvom tipa u našem gradu, kaže se u saopštenju ZIG.

Eko park će biti postavljen na Sunčanom keju pored postojećeg dečijeg igrališta i teretane na otvorenom, i predstavljaće mesto gde će najmlađi imati priliku da vežbaju i unaprede svoje veštine snalaženja u prirodi. Oponašajući prirodan teren, pomoću prepreka, staza i dodatnog mobilijara, deca će imati priliku da osete da su izvan grada i gradske vreve iako se nalaze u samom centru. 

Sav mobilijar u parku biće od drveta, premazan voskom zbog prirodnog taktilnog osećaja, jednostavne konstrukcije, sa podlogom od gume i travnate površine.

Od rekvizita za igru dece biće postavljene ljuljaške "orlovo gnezdo", vrteška za decu, pocinkovana čelična konstrukcija u obliku boce koka-kole, visine dva metra, koja je namenjena za rast biljke puzavice. Takođe, postaviće se i talasasti zid sa klupom koji simbolizuje tok reke Dunav, pošto je i ideja celog projekta promovisanje zaštite reke Dunav i vodnih resursa uopšte. U parku će se nalaziti i mesto za odlaganje bicikala.

Park će biti osvetljen pomoću četiri mobilne ulične svetiljke sa solarnim sistemom za snabdevanje energijom, a ostaviće se prostor i za one koji žele da odmore i uživaju u pogledu, tako što će se u parku nalaziti i klupe za odmor sa pripadajućim stolovima.

Pozicija parka, okruženog pešačkim stazama, terenima i širokim Dunavom, na površini od oko 130 m2, čini ovu prostornu celinu savršenim ambijentom za one koji žele da se napune pozitivnom energijom i da uživaju u prirodi, relaksaciji i zabavi – kažu iz Zavoda za izgradnju grada.

Ugovoreni rok za završetak ovog posla je 31. oktobar 2016. godine, kad se očekuje početak okupljanja naših sugrađana i uživanje u ovom jedinstvenom ambijentu – poručuje se na kraju saopštenja, 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan