ZIG: Radovi na sanaciji pet raskrsnica u gradu

ZIG: Radovi na sanaciji pet raskrsnica u gradu

Po nalogu JP Zavod za izgradnju grada. radnici JKP Put su tokom avgusta obavili popravku kolovoza na dve raskrsnice u Novom Sadu, na saobraćajnicama koje su veoma frekventne, sa izrazitim saobraćajnim opterećenjem.

U zoni raskrsnice Futoški put-Ilariona Ruvarca (kod Satelitske pijace), na desnoj strani saobraćajnice (gledano iz pravca Futoga) kolovoz je bio u lošem stanju, sa dubokim kolotrazima i različitim pukotinama na asfaltu. Zbog izrazitog oštećenja, izvršeno je struganje sva tri postojeća asfaltna sloja, a zatim su obavljeni radovi na asfaltiranju. 

Na levoj strani saobraćajnice, gde na kolovozu nije bilo izraženih kolotraga, izvršeno je struganje samo gornjeg, habajućeg sloja asfalta. Sem sanacije kolovoza, u okviru ovih radova izvršeno je i regulisanje šahtova, popravka pešačkih staza u zoni raskrsnice, obaranje ivičnjaka i izrada prelaznih rampi sa ciljem povećanja pristupačnosti i olakšavanja kretanja osoba sa invaliditetom. Ovi radovi odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u planiranom roku.

Takođe, završeni  su i radovi na popravci kolovoza u zoni raskrsnice Temerinski put-Primorska i to najpre u delu prema Najlon pijaci, a zatim i na drugoj strani saobraćajnice (izlazni pravac iz Novog Sada). Na ovoj lokaciji takođe je obavljeno struganje i habajućeg i nosećeg sloja, a zatim je izvršeno asfaltiranje.

U Zavodu za izgradnju grada napominju da, tokom izvođenja radova, na obe navedene lokacije saobraćaj ni u jednom momentu nije bio obustavljen već preusmeravan na suprotnu stranu raskrsnice.

Do kraja godine ZIG planira uređenje još tri veoma prometne raskrsnice na teritoriji Grada: Bulevar cara Lazara-Balzakova, Bulevar Jovana Dučića-Bulevar Slobodana Jovanovića i Hajduk Veljkova-Novosadskog sajma

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan