ZIG: Radovi na sanaciji pet raskrsnica u gradu

ZIG: Radovi na sanaciji pet raskrsnica u gradu

Po nalogu JP Zavod za izgradnju grada. radnici JKP Put su tokom avgusta obavili popravku kolovoza na dve raskrsnice u Novom Sadu, na saobraćajnicama koje su veoma frekventne, sa izrazitim saobraćajnim opterećenjem.

U zoni raskrsnice Futoški put-Ilariona Ruvarca (kod Satelitske pijace), na desnoj strani saobraćajnice (gledano iz pravca Futoga) kolovoz je bio u lošem stanju, sa dubokim kolotrazima i različitim pukotinama na asfaltu. Zbog izrazitog oštećenja, izvršeno je struganje sva tri postojeća asfaltna sloja, a zatim su obavljeni radovi na asfaltiranju. 

Na levoj strani saobraćajnice, gde na kolovozu nije bilo izraženih kolotraga, izvršeno je struganje samo gornjeg, habajućeg sloja asfalta. Sem sanacije kolovoza, u okviru ovih radova izvršeno je i regulisanje šahtova, popravka pešačkih staza u zoni raskrsnice, obaranje ivičnjaka i izrada prelaznih rampi sa ciljem povećanja pristupačnosti i olakšavanja kretanja osoba sa invaliditetom. Ovi radovi odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u planiranom roku.

Takođe, završeni  su i radovi na popravci kolovoza u zoni raskrsnice Temerinski put-Primorska i to najpre u delu prema Najlon pijaci, a zatim i na drugoj strani saobraćajnice (izlazni pravac iz Novog Sada). Na ovoj lokaciji takođe je obavljeno struganje i habajućeg i nosećeg sloja, a zatim je izvršeno asfaltiranje.

U Zavodu za izgradnju grada napominju da, tokom izvođenja radova, na obe navedene lokacije saobraćaj ni u jednom momentu nije bio obustavljen već preusmeravan na suprotnu stranu raskrsnice.

Do kraja godine ZIG planira uređenje još tri veoma prometne raskrsnice na teritoriji Grada: Bulevar cara Lazara-Balzakova, Bulevar Jovana Dučića-Bulevar Slobodana Jovanovića i Hajduk Veljkova-Novosadskog sajma

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode bez vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište matičar novi sad horoskop zodijak elektrovojvodina isključenja struje horoskopski znaci raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad Vreme u Novom Sadu Nebojša Stefanović Isključenje struje novorođenčad dnevni horoskop bez struje raspored sahrana i ispraćaja štrajk poštara bebe JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje Dom zdravlja Novi Sad betanija servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod