Zimska služba "Tržnice" uklanja sneg na svim novosadskim pijacama (FOTO)

Zimska služba "Tržnice" uklanja sneg na svim novosadskim pijacama (FOTO)

Prvi sneg na novosadskim pijacama Javno komunalno preduzeće "Tržnica" Novi Sad dočekalo je spremno.

Kako navode iz ovog JKP, njihova zimska služba je na svim novosadskim pijacama prvo posula so, a tokom dana i noći ubrzano radila na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina.

Na osnovu Odluke o uređenju Grada Novog Sada, Javno komunalno preduzeće "Tržnica" Novi Sad donelo je Program rada Zimske službe za 2021/22. Godinu. Ovim Programom obuhvaćene su sve novosadske pijace koje im je Grad poverio na upravljanje.


Zimsku službu čini preko 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko se potreba za tim pojavi. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, kao i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama.

Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca.


Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Program rada zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2021. do 15. marta. 2022. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe se može produžiti i nakon završetka predviđenog perioda.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan