Zimske gume nisu obavezne ako nema snega

Zimske gume nisu obavezne ako nema snega

Od 1. novembra sva četiri točka moraju imati zimske gume, a dubina šare ne sme biti manja od četiri milimetara.

Sva vozila u Srbiji, od utorka 1. novembra trebalo bi da imaju zimske gume, međutim, ukoliko vas policija uhvati bez njih, a na kolovozu nema snega ili leda, kazna vam neće biti napisana, kaže za "Telegraf" predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Takođe, kazna vam neće biti napisana ni danas ukoliko padne sneg, a vi ih nemate. Ali, ukoliko dođe do stvaranja snežnog pokrivača, one se preporučuju svim vozačima, pre svega zbog sopstvene bezbednosti.

Sa druge strane, ukoliko je 1. novembar prošao, i ima snega, a vi nemate zimske gume,  "ne gine" vam kazna do 20.000 dinara za fizička, odnosno do 200.000 pa i 800.000 za preduzetnike i pravna lica.

Okanović precizira za portal "Telegraf" da se nepostojanje zimskih guma, ukoliko na putu ima snega, leda ili poledice, smatra tehničkom neispravnošću.

- Kazna neće biti napisana vozaču ako nema zimske gume iako je, primera radi, 10. novembar i na putu nema snega. One se svima preporučuju zbog bezbednosti – kaže Okanović.

On dalje navodi za "Telegraf" da su kazne za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara, za preduzetnike od 50.000 do 200.000 a za fizička lica od 6.000 do 20.000 dinara.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan