Zimske turističke manifestacije

Zimske turističke manifestacije

Turistička sezona u Novom Sadu ne prestaje. Ove zime biće naročito živo jer počinju dva nova, zimska festivala, Winterfest i Ledena šuma koji će se održati u decembru i januaru.

Ove godine u Novom Sadu povećan je broj noćenja turista za 20 odsto, dok je stranih gostiju bilo za oko 30 odsto više. I zima će biti dinamična jer počinju dva nova festivala, Winterfest i Ledena šuma koji će se održati u decembru i januaru.

Cilj je da Grad živi čitave godine pa su i za predstojeću zimu pripremljeni raznovrsni sadržaji, rečeno je na današnjem predstavljanju zimske turističke sezone u Gradskoj kući.

"Zajedno sa turističkom privredom Grada Novog Sada pripremili smo programe koje smo postavili na stranici Novisad. Travel. Oni su pripremili program hotela, ugostitelja i agencija koji će biti na usluzi turistima kad dođu u Novi Sad", kaže Branislav Knežević, direktor TO Novi Sad.

U centru pažnje su 2 nova festivala. Od 1. Decembra do početka februara na Trgu slobode i Pozorišnom trgu biće organizovana Božićna pijaca, po uzoru na slične "Christmass markete" u evropskim metropolama sa celodnevnim muzičkim i kulturnim programom.

"Najveća atrakcija ovog Winterfesta biće fijaker koji se posle više decenija vraća u Novi Sad i kojim će turisti moći da se provozaju kroz glavne i najlepše ulice naše grada", kaže Biljana Gavrić, Winterfest.

Mališane i sve ljubitelje klizanja, najviše će obradovati Ledena šuma, festival koji organizuje Grad u saradnji sa Udruženjem Kvart - medija iz Novog Sada, u Dunavskom parku.

"U samom srcu Dunavskog parka biće najveća atrakcija, klizalište u srcu parka od 450 metra kvadratnih i ogromna staza za klizanje, po uzoru na slične u evropskim metropolama, dugačka 250 i široka 3 metra, gde će moći da se kliže oko čitavog jezera", kaže Kristina Radenković, Ledena šuma.

Na bini u parku biće organizovane dečje predstave i muzički program, a u večernjim satima nastupaće DJ - evi. Ulaznice za klizanje koštaće 150 dinara dok je iznajmljivanje klizaljki 100 dinara. Grad je za Ledenu šumu izdvojio 5, 8 miliona dinara. Organizatori, međutim, nisu mogli da odgovore na pitanje novinara da li je i koliko plaćen zakup Zelenilu za zauzeće Parka. Za Winterfest Novi Sad je izdvojio 5 miliona dinara.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza sahrane novi sad novosadsko porodilište isključenja struje bez struje skupština grada novog sada raspored sahrana novi sad dnevni horoskop elektrovojvodina bez vode bebe horoskopski znaci novosađani raspored sahrana i ispraćaja horoskop gradonačelnik Miloš Vučević štrajk poštara Dom zdravlja Novi Sad Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak Isključenje struje pošte srbije JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad isključenje vode betanija servisne informacije novi sad