Zimske turističke manifestacije

Zimske turističke manifestacije

Turistička sezona u Novom Sadu ne prestaje. Ove zime biće naročito živo jer počinju dva nova, zimska festivala, Winterfest i Ledena šuma koji će se održati u decembru i januaru.

Ove godine u Novom Sadu povećan je broj noćenja turista za 20 odsto, dok je stranih gostiju bilo za oko 30 odsto više. I zima će biti dinamična jer počinju dva nova festivala, Winterfest i Ledena šuma koji će se održati u decembru i januaru.

Cilj je da Grad živi čitave godine pa su i za predstojeću zimu pripremljeni raznovrsni sadržaji, rečeno je na današnjem predstavljanju zimske turističke sezone u Gradskoj kući.

"Zajedno sa turističkom privredom Grada Novog Sada pripremili smo programe koje smo postavili na stranici Novisad. Travel. Oni su pripremili program hotela, ugostitelja i agencija koji će biti na usluzi turistima kad dođu u Novi Sad", kaže Branislav Knežević, direktor TO Novi Sad.

U centru pažnje su 2 nova festivala. Od 1. Decembra do početka februara na Trgu slobode i Pozorišnom trgu biće organizovana Božićna pijaca, po uzoru na slične "Christmass markete" u evropskim metropolama sa celodnevnim muzičkim i kulturnim programom.

"Najveća atrakcija ovog Winterfesta biće fijaker koji se posle više decenija vraća u Novi Sad i kojim će turisti moći da se provozaju kroz glavne i najlepše ulice naše grada", kaže Biljana Gavrić, Winterfest.

Mališane i sve ljubitelje klizanja, najviše će obradovati Ledena šuma, festival koji organizuje Grad u saradnji sa Udruženjem Kvart - medija iz Novog Sada, u Dunavskom parku.

"U samom srcu Dunavskog parka biće najveća atrakcija, klizalište u srcu parka od 450 metra kvadratnih i ogromna staza za klizanje, po uzoru na slične u evropskim metropolama, dugačka 250 i široka 3 metra, gde će moći da se kliže oko čitavog jezera", kaže Kristina Radenković, Ledena šuma.

Na bini u parku biće organizovane dečje predstave i muzički program, a u večernjim satima nastupaće DJ - evi. Ulaznice za klizanje koštaće 150 dinara dok je iznajmljivanje klizaljki 100 dinara. Grad je za Ledenu šumu izdvojio 5, 8 miliona dinara. Organizatori, međutim, nisu mogli da odgovore na pitanje novinara da li je i koliko plaćen zakup Zelenilu za zauzeće Parka. Za Winterfest Novi Sad je izdvojio 5 miliona dinara.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan