ŽIVOTNA PRIČA: Kada profesionalnu maserku zamene sa prostitutkom

ŽIVOTNA PRIČA: Kada profesionalnu maserku zamene sa prostitutkom

Masaža se primenjuje od davnina, a mnoge stare kulture razvijale su svoje metode koje su ostale u primeni i danas. U nekim zemljama ona se koristi u svakodnevnom životu jer opušta i ima terapijski učinak. Zbog stresa koji sa sobom donosi savremeni život masaža je popularnija nego ikada.

Međutim, u glavnom gradu Vojvodine, a verovatno i u drugim krajevima, mnogi najstariji i najjednostavniji način lečenja mešaju sa najstarijim zanatom. Kako to u praksi izgleda na sopstvenoj koži iskusila je i tridesetogodišnja Jelena, profesionalna maserka, koja se u Novi Sad preselila pre desetak godina iz jednog malog sela sa juga Srbije.

Kad sam bila devojčica mojoj majci je napukao pršljen koji joj je sekao kičmenu moždinu, a bol je stizao i do noge. Ja sam joj tada masirala list kako bih joj olakšala. Tati je iskakao pršljen pa mi je govorio šta da radim i kako da ga namestim. Bila sam dete, nisam se bojala da ću ih povrediti i već tada sam mislila da ću se jednog dana baviti nameštanjem zglobova iako nisam znala za kiropraktiku i masažu – počinje svoju priču Jelena.Kada je postala punoletna prošla je kroz obuku kod nekih od  najpoznatijih masera u Srbiji i pokazala veliki talenat. Ubrzo je nameštala i kuk i želudac, te savladala razne tehnike masaža.  Doselila se u Novi Sad u nadi da će pristojno živeti od zanata koji voli da radi.

Preko poznanice povezala sam se sa jednom starijom gospođom, koja je imala završena dva fakulteta, i držala je salon za masažu u strogom centru grada. Dogovor je bio da ona objavljuje oglase i pronalazi mušterije kojima daje naše brojeve telefona. Kada dogovorimo tretman odlazimo u salon gde je obezbeđen krevet za masažu i čisti  peškiri. Pedeset odsto zarade dajemo njoj, a ostatak zadržavamo za sebe – priseća se ona.

Mobilni telefon sagovornice portala Mojnovisad.com ubrzo je počeo da se usijava od poziva. Sa druge strane linije bili su isključivo muškarci.

Pitali su me šta radim. Rekla sam relaks, sportsku i terapijsku masažu. Onda su  se skoro svi raspitivali za relaks i tražili da im objasnim detaljno od čega se sastoji. Devedeset i devet odsto njih me je pitalo da li postoji završnica. Meni je to bilo čudno jer u masaži je završnica kada klijenta udarate nežno bridom šake po leđima i time mu dajete do znanja da je tretman završen. Na kraju sam zbunjeno pitala zašto me pitaju za to. Kada sam čula objašnjenje pritisak mi je skočio do neba jer se ispostavilo da žele na kraju  masažu polnog organa. Ja sam bila dete sa sela i nisam ni znala da tako nešto postoji – priseća se Jelena.Ispostavilo se da je vlasnica salona davala oglase na internetu u kojima je pisalo da maserke u prijatnom i opuštajućem ambijentu pružaju relaks masažu galantnoj gospodi. Međutim, devojke su to saznale tek posle nekoliko nedelja.

- Pojavio se čovek, dva metra visok, građevinac po zanimanju. Rekao je šta želi, a ja sam mu kazala da se skine u gaće, da legne na stomak i da opusti ramena. Pitao me je zašto ne može skroz da se skine, a ja sam mu odgovorila da za tim nema potrebe jer je svakako pokriven peškirom dok radim. Krenula sam da ga masiram, a on je u nekoliko navrata počeo jako da duva. Pitala sam da li je sve u redu, a on mi je odgovorio da mu jako prija, ali da bi ipak voleo da skine gaće. Onda sam podigla glas i rekla da ne može. Kada smo završili obukao se i platio, pohvalio me je i opet naglasio kako bi bilo dobro da je mogao da se skine – kaže Jelena.Posle tri dana zvao je ponovo da zakaže tretman.

Rekao mi je da sam se uverila kako je on normalan čovek i bilo bi lepo da mu dozvolim da se skine skroz. Počela sam da vičem i poručila mu da nađe salon gde je to dozvoljeno. Otkazao je masažu – priča kroz smeh sagovornica našeg portala.

Vlasnica salona je ubrzo sazvala nove radnice  i pitala u čemu je problem jer je klijenata sve manje, a prethodne devojke su imale i po deset mušterija dnevno. Kada je čula objašnjenje rekla je maserkama da objasne zainteresovanima preko telefona da one to ne rade, ali da ipak dođu u salon i da će biti zadovoljni.

Odgovorila sam joj da to nije normalno i dala sam otkaz nakon nepunih mesec dana. Bila sam uverena da nisam imala sreće i počela sam tražiti posao po oglasima. Obradovala sam se kada sam videla da žena traži pomoćnu maserku jer ne može sve da postigne sama. Odmah sam je nazvala – kaže Jelena.

Ispostavilo se da je naći posao u Novom Sadu kao profesionalni maser mnogo teže nego što je mislila na početku.

Ona je živela u blizini Mosta sloboda i primala je ljude u svom stanu. Rekla sam joj koje vrste masaža znam i koliko imam iskustva. To je i nije previše interesovalo već me je pitala za godine i za izgled i zahtevala je da dođem odmah kod nje da vidim kako ona radi. Tada sam imala oko  dvadeset i pet godina i poučena prethodnim iskustvom bilo mi je sve sumnjivo. Insistirala sam da mi kaže preko telefona šta se zahteva od mene. Ispostavilo se da pola sata masaže naplaćuje 3.000 dinara, a ja sam tada uzimala 500 po klijentu. Radila je samo sa muškarcima koji bi se skinuli skroz goli i legli na sto za masažu. Ona bi ih masirala po celom telu, uključujući polne organe, ali oni nisu smeli da je dodiruju – priseća se ova mlada žena.

Kada je čula o čemu se radi nije mogla da veruje da se cela situacija ponavlja. Na njeno pitanje kako ima želudac time da se bavi, odgovor ju je još više šokirao.

Rekla mi je da nema stresa jer mene ne smeju da pipaju i da ulične prostitutke zarade deset evra, a ja ću dobiti više za ništa. Objasnila mi je da joj treba pomoćnica jer ima previše klijenata. Bila sam zgrožena kada mi je kazala da će mi za 500 dinara ruke otići ni za šta. Pomislila sam "neka mi ruke propadnu", jer posle njenih mušterija nikad se ne bih psihički oporavila. Zahvalila sam joj se i spustila slušalicu – kaže Jelena.Veoma razočarana i tužna jer ne može da radi posao koji voli, profesionalna maserka se poverila komšinici, ispričavši  šta joj se sve dogodilo za mesec dana otkako je u Novom Sadu.

Ispostavilo se da je to bio početak moje karijere. Komšinica je bila osoba koja je imala širok krug prijatelja i poznanika. Preporučila me je osobama za koje je znala da vole masažu i tako je počelo. Svi su bili zadovoljni i preporučili su me dalje drugima. Danas, posle skoro deset godina, imam veliki broj klijenata, koji redovno dolaze. To su bivši i sadašnji sportisti, poslovni ljudi, farmaceuti, inženjeri, advokati, novinari i nastavnici. Fini, uspešni, kulturni i normalni ljudi. Žao mi je devojaka koji su prošle kao ja na početku jer takvih nazovi salona za masažu u Novom Sadu je bilo mnogo. Nadam se da se situacija sada promenila i da će ih moje iskustvo ohrabriti da ne odustaju od svoje profesije – završava svoju priču Jelena.

Oceni vest:
20
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sava

  pre 34 dana i 4 sata

  Novi Sad još uvek nekako opstaje zahvaljujući pružanjem raznih usluga "klijentima" i stanu na dan koji su povezani.Studentkinje, maserke i ostale to je nažalost jedina naš industrija, zato turisti i dolaze.

  Oceni komentar:
  2
  10
 • peki

  pre 33 dana i 14 sati

  tzv "hepi end"

  Oceni komentar:
  1
  2