Zlostavljanje i pomor: Rastrgnuti i polupojedeni psi u vršačkom azilu

Zlostavljanje i pomor: Rastrgnuti i polupojedeni psi u vršačkom azilu

Radnica vršačkog JKP "Drugi oktobar" Snežana Mikulić podnela je krivičnu prijavu protiv nadležnih u svom preduzeću zbog, kako se navodi u tom dokumentu, zlostavljanja i velikog pomora pasa u azilu za te životinje.

Mikulićeva u prijavi navodi da je od oko 500 pasa, koliko ih je bilo u oktobru 2016. godine, sada u azilu ostalo 330. Ona tvrdi da je jedan deo životinja udomljen a da je više od 100 pasa "uginulo zbog kanibalizma, gladi i zlostavljanja zaposlenih".

Dodaje i da je od 1. februara ove godine hrana u azilu drastično smanjena, takoreći ukinuta, jer se dnevno psima daje samo tri džaka hrane.

- Sve je kulminiralo u decembru 2016. godine, kada je u azilu stradalo 45 pasa. Nadala sam se da će biti bolje kao što su obećavali. Prvo im je hrana smanjena sa sedam na pet džakova dnevno, što je strašno. Gledala sam pse kako se tuku oko svake granule, a nadležni su nestašicu hrane pravdali kašnjenjem javnih nabavki. Sada su počeli da im daju samo tri džaka i više nisam mogla da ćutim i podnela sam krivičnu prijavu – priča Mikulićeva, uz napomenu da je grize savest što ranije nije reagovala.

Mikulićeva u krivičnoj prijavi navodi, citiramo: "Kao radnik azila nalazim se pod svakodnevnim stresom jer sam prinuđena da svakoga dana sakupljam delove rastrgnutih i polu pojedenih pasa - sve kao posledica izgladnjivanja i držanja suviše velikog broja pasa na suviše malom prostoru, bez elementarnih uslova za život koje propisuje Zakon o dobrobiti životinja’’.

Direktor JKP ’’Drugi oktobar’’ Nebojša Perić kaže da je zgrožen slikama koje su se pojavile na društvenim mrežama i da je odmah u toku noći naredio istragu i izlazak ljudi na teren.

- Trenutno stanje u azilu nije ni približno tako, ali za ovo neko mora snositi odgovornost bez obzira na to kada su slike nastale. Postoje ozbiljne indicije da su nastale znatno pre mog dolaska u firmu, kao i da neke nisu napravljene u azilu. Bez obzira na to, krivci se moraju pronaći. Nisam bio obavešten o tome, možda i zato što sam aferu prethodnog rukovodstva u vezi sa izgradnjom azila izneo u medije odmah po stupanju na dužnost pre tri meseca - priča nam Perić.

Dodaje i da radnica koja je objavila fotografije "prema upravo prikupljenim izjavama već godinama pokušava da ucenjuje svoje nadređene".

- Zbog svega toga sve okolnosti moraju biti pažljivo ispitane i svi odgovoni za ovaj skandal moraju snositi posledice. Zaista sam iskreno zgrožen i ovo je još jedan razlog više da zajedno sa Gradom istrajemo u odluci da ove godine izgradimo novi azil - naglašava Perić, uz napomenu da se psima daje dovoljna količina hrane propisana zakonom.

Blic još napominje da su fotografije zlostavljanih i ubijenih životinja, koje poseduje redakcija, toliko uznemirujuće da su odlučili da ih ne objave i da upravo zbog monstruoznosti ovog pomora, smatraju da je neophodno što pre kazniti počinioce.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje raspored sahrana novi sad izmena režima saobraćaja protest taksista Elektrodistribucija Novi Sad bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ Aleksandar Vučić servisne informacije bez struje jkp lisje betanija vremenska prognoza novi sad novosadska policija novorođenčad elektrovojvodina 27. novosadski maraton Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja novosađani bebe jkp novosadska toplana isključenja struje