ZLOUPOTREBA: Lažni Futoški kupus na pijacama širom zemlje

ZLOUPOTREBA: Lažni Futoški kupus na pijacama širom zemlje

Prema tvrdnjama predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne s popularnom geografskom odrednicom.

U Srbiji trenutno ima 40 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Futoški kupus je jedan od njih, a sve više je onih koji obmanjuju kupce i prodaju običan kupus kao "Futoški kupus", jer je primamljiviji ljudima koji su svesni njegovog kvaliteta.

Prema tvrdnjama predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne sa popularnom geografskom odrednicom, piše Politika.

To se može videti ovih dana na pijacama u Srbiji – futoški kupus na tezge stiže tek krajem avgusta, tako da je kupus koji je sada na pijacama ili hibridni ili uvozni.

- Do zloupotrebe dolazi zbog dodate vrednosti koju ovi proizvodi imaju. Potrošači znaju da je kupus iz Futoga kvalitetan, ne treba mu reklama –  kaže Uroš Puača, iz ovog udruženja, dodajući da je kod svih 45 članova tog udruženja proizvodnja kontrolisana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu horoskopski znaci Spens servisne informacije novi sad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Hitna pomoć elektrovojvodina horoskop posao vojvodina ns seme prognoza vremena novosadsko porodilište Vreme u Srbiji isključenje vode bebe novorođenčad isključenja struje matičar betanija novosađanin trg slobode vremenska prognoza Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje RHMZ porodilje