ZLOUPOTREBA: Lažni Futoški kupus na pijacama širom zemlje

ZLOUPOTREBA: Lažni Futoški kupus na pijacama širom zemlje

Prema tvrdnjama predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne s popularnom geografskom odrednicom.

U Srbiji trenutno ima 40 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Futoški kupus je jedan od njih, a sve više je onih koji obmanjuju kupce i prodaju običan kupus kao "Futoški kupus", jer je primamljiviji ljudima koji su svesni njegovog kvaliteta.

Prema tvrdnjama predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne sa popularnom geografskom odrednicom, piše Politika.

To se može videti ovih dana na pijacama u Srbiji – futoški kupus na tezge stiže tek krajem avgusta, tako da je kupus koji je sada na pijacama ili hibridni ili uvozni.

- Do zloupotrebe dolazi zbog dodate vrednosti koju ovi proizvodi imaju. Potrošači znaju da je kupus iz Futoga kvalitetan, ne treba mu reklama –  kaže Uroš Puača, iz ovog udruženja, dodajući da je kod svih 45 članova tog udruženja proizvodnja kontrolisana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište Isključenje struje betanija servisne informacije novi sad porodilje isključenje vode isključenja struje bez vode Republički hidrometeorološki zavod prognoza vremena novosađani JKP Vodovod i kanalizacija Spens matičar vremenska prognoza liman salajka JGSP "Novi Sad" novosadska policija bebe Novo naselje jkp novosadska toplana Vreme u Srbiji novorođenčad elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ detelinara