Zmaj Jovina postaje najveće modna pista Evrope

Zmaj Jovina postaje najveće modna pista Evrope

Otvaranje Nacionalne nedelje mode prvi put biće na glavnom šetalištu novosadske Zmaj Jovine ulice, gde će 24. aprila prodefilovati više od 250 manekena obučenih u modele preko 40 evropskih dizajnera iz 30 zemalja sveta.

Spektakularno otvaranje uveličaće i nastup Simfonijskog orkestra NS2021, kao i Dragoljub Đuričić sa bubnjarima, te naša predstavnica na Evroviziji Tijana Bogičević. Nakon otvaranja, od 25. do 29. aprila revije inostranih i domaćih dizajnera biće održavane u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, kada će posetioci uživati u novim kolekcijama preko 40 dizajnera iz Srbije, Francuske, Italije, Holandije, Nemačke, Grčke, Rusije, Rumunije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, najavljeno je danas u Gradskoj kući u Novom Sadu.

"Za razliku od dosadašnjih Serbia Fashion Week, ovaj se dešava u trenutku kada je Novi Sad dobio titulu Evropske predstavnice kulture. Ideja da Zmaj Jovina ulica bude najveća pista u Evropi rodila se iz želje da pokažemo koliko su Novi Sad i SFW cenjeni, što pokazuje i veliki odziv inostranih modnih kreatora, te ćemo tog 24. aprila zaista biti modna prestonica Evrope", rekla je predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat.

Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu istakao je da SFW doprinosi vidljivosti Novog Sada, te da osim što promoviše naše umetnike i dovodi u Srbiju najreprezentativnija imena iz sveta mode i dizajna, predstavlja i turističku atrakciju. S tim je saglasan i Milorad Radojević, član Gradskog veća zadužen za privredu ističući da su već sada popunjeni hotelski kapaciteti Novog Sada što doprinosi ekonomiji i automatski znači veći prihod budžetu grada.

Nemanja Milenković, direktor fondacije Novi Sad 2021 Evropska prestonica kulture istakao je da pored dominantno rastućeg IT sektora, koji pripada kreativnoj industriji, ovaj grad ima mnogo toga još da ponudi u ovom sektoru, te da je Novi Sad srpska prestonica kreativnih industrija, čak i regionalni centar.

Modni dizajneri Danijela Božić i Vasilije Kovačev najavili su specijalne kolekcije koje su nastavak njihovog uspešnog predstavljanja na domaćoj, ali i brojnim svetskim modnim pistama upravo zahvaljujući činjenici da je SFW ima saradnju sa više od 20 Nedelja mode u svetu, te da je najveća modna manifestacija na Balkanu sa rastom od 1000 posto. Uz glavni, revijalni program, koji će biti održan u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, Serbia Fashin Week organizuje i edukativne konferencije i seminare, takmičenje mladih talenata, kao i Show Room.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan