ZNAČAJ PRAVILNE ISHRANE: Javna manifestacija u OŠ "Ivo Lola Ribar"

ZNAČAJ PRAVILNE ISHRANE: Javna manifestacija u OŠ "Ivo Lola Ribar"

Javna manifestacija održava se povodom obeležavanja 16. oktobra, Svetskog dana hrane. 

Savetovalište za mlade Doma zdravlja "Novi Sad" i Centar za promociju zdravlja, u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine, Udruženjem roditelja dece obolele od dijabetesa "Plavo srce 021", kao i školama "Svetozar Miletić" i "Dositej Obradović", održaće 17. oktobra, od 10 do 12 časova, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" (Kraljevića Marka br. 2a) javnu manifestaciju pod sloganom "Značaj pravilne ishrane".

U okviru javne manifestacije organizovaće se mini-pijace sa sezonskim voćem i povrćem, podela voća i povrća, kao i recepata za zdrave užine od strane kulinarskih tehničara EŠ "Svetozar Miletić". Za niže razrede osnovne škole biće uprličen javni čas posvećen pravilnoj ishrani, a antropometrijskom merenju biće podvrgnuti učenici sedmih i osmih razreda, kao i zaposleni u školi. Na manifestaciji će biti omogućeno i individualno savetovanje učenika i zaposlenih na temu značaja pravilne ishrane, dok će u holu škole biti organizovana zdravstveno-vaspitna izložba.

- Javna manifestacija je usmerena na formiranje pozitivnih stavova u vezi sa pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, na prevenciju masovnih nezaraznih bolesti koje su posledica nepravilne ishrane, kao i na prevenciju nutritivnih poremećaja kod mladih – kaže se u saopštenju Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan