ZNAČAJ PRAVILNE ISHRANE: Javna manifestacija u OŠ "Ivo Lola Ribar"

ZNAČAJ PRAVILNE ISHRANE: Javna manifestacija u OŠ "Ivo Lola Ribar"

Javna manifestacija održava se povodom obeležavanja 16. oktobra, Svetskog dana hrane. 

Savetovalište za mlade Doma zdravlja "Novi Sad" i Centar za promociju zdravlja, u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine, Udruženjem roditelja dece obolele od dijabetesa "Plavo srce 021", kao i školama "Svetozar Miletić" i "Dositej Obradović", održaće 17. oktobra, od 10 do 12 časova, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" (Kraljevića Marka br. 2a) javnu manifestaciju pod sloganom "Značaj pravilne ishrane".

U okviru javne manifestacije organizovaće se mini-pijace sa sezonskim voćem i povrćem, podela voća i povrća, kao i recepata za zdrave užine od strane kulinarskih tehničara EŠ "Svetozar Miletić". Za niže razrede osnovne škole biće uprličen javni čas posvećen pravilnoj ishrani, a antropometrijskom merenju biće podvrgnuti učenici sedmih i osmih razreda, kao i zaposleni u školi. Na manifestaciji će biti omogućeno i individualno savetovanje učenika i zaposlenih na temu značaja pravilne ishrane, dok će u holu škole biti organizovana zdravstveno-vaspitna izložba.

- Javna manifestacija je usmerena na formiranje pozitivnih stavova u vezi sa pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, na prevenciju masovnih nezaraznih bolesti koje su posledica nepravilne ishrane, kao i na prevenciju nutritivnih poremećaja kod mladih – kaže se u saopštenju Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo gradsko groblje bebe horoskop jkp novosadska toplana bez struje Spens raspored sahrana novi sad isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad bez vode maturanti RHMZ betanija novorođenčad servisne informacije novi sad servisne informacije novosađani novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad Isključenje struje plato spensa vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija sahrane Republički hidrometeorološki zavod