Znate li da je korisno slušanje muzike u radno vreme?

Znate li da je korisno slušanje muzike u radno vreme?

Da li ste i vi primetili da sve više ljudi u kancelarijama sluša muziku dok radI? A to je zapravo korisno, jer su istraživanja pokazala da muzika poboljšava koncentraciju i utiče na kvalitet obavljenog posla.

Slušanje muzike u toku radnog vremena je od koristi. Takođe, i dok izvršavatesvakodnevne zadatke slušajte muziku jer ona poboljšava lučenje hormona dopamina, tj. hormona dobrog raspoloženja. Jasno nam je da smo uz pesme koje volimo odmah bolje raspoloženi i pozitivniji a i koncentracija nam je bolja. Profesorka muzikoterapije Teresa Lesiuk je sprovela studiju u koju su bili uključeni radnici u preduzećima srenje veličine, koji rade na računarima i rezultati koje je dobila pokazali su da su oni među njima koji su slušali muziku brže izvršili svoje zadatke od onih koji nisu slušali muziku.

Zašto je još muzika korisna pri radu? Kao što znate, u našem mozgu postoji svesno i nesvesno, i upravo to nesvesno kupi buku iz okruženja u kom radimo i veoma je aktivno dok radimo i ometa nas jer se uznemirimo bukom iz okruženja a da toga nismo ni svesni. Zato kada imamo slušalice budemo više koncentrisani na zadatak i izolovani od buke. Takođe, muzika podstiče bolje raspoloženje i tad je mnogo lakše raditi nego kad smo pod stresom, što je gotovo uvek slučaj na poslu.

Izvor: http://www.citymagazine.rs

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan