"ZOOHIGIJENA": Kasu prazne višemilionski zahtevi za odštetu zbog ujeda pasa

"ZOOHIGIJENA": Kasu prazne višemilionski zahtevi za odštetu zbog ujeda pasa

Prema izveštaju o poslovanju za prethodnu godinu, JКP "Zoohigijena i veterina" ostvarila je lane dobit od samo 120.000 dinara.

U razgovoru za "Dnevnik", Aleksandar Bursać, direktor najmlađeg gradskog preduzeća, pokušao je da nađe razloge za lošije poslovanje "Zoohigijene" u poslednje vreme.

- Veliki problem za sve nas su odštetni zahtevi, s višemilionskim iznosima, koji se isplaćuju za ujede pasa. Suma koja "bode oči" je 26 miliona evra koje su sve lokalne samouprave za proteklih šest godina isplatile građanima u tu svrhu. Problem je u tome što je velika većina zahteva, bar nam se tako čini, neosnovana. Od 2014. godine JКP "Zoohigijena i vetrina" je isplatila oko 210 miliona dinara na ime odštete. Iako se broj tih zahteva smanjuje, za prvih šest meseci ove godine isplaćeno je oko 20 miliona dinara. Zbog toga su primedbe da JКP "Zoohigijena i veterina" loše posluje neosnovane jer su državni revizori, koji su bili u kontroli, u izveštaju naveli zadovoljavajuću ocenu za naše poslovanja i da ispunjavamo sve zakonske norme. Naravno, dobit od svega 120.000 dinara nije ohrabrujuća. Treba imati na umu da JКP "Zoohigijena i veterina" plaća sudske presude za odštetne zahteve iz sopstvenih primanja, odnosno veliki deo zarade koju ostvarimo od usluga koje pružamo našim sugrađanima koristi se u te svrhe. Dakle, zabluda je da nam Grad Novi Sad obezbeđuje velike svote novca od kojih plaćamo odštete – izjavio je Bursać u razgovoru za "Dnevnik". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan