"Zoohigijena": Pojačana kontrola pasa lutalica oko Štranda i u Petrovaradinu

"Zoohigijena": Pojačana kontrola pasa lutalica oko Štranda i u Petrovaradinu

Nekoliko sugrađana ovih dana obratilo se redakciji "Dnevnika" ukazujući na problem pasa lutalica na Štrandu i Petrovaradinskoj tvrđavi, a jedan čitalac je čak rekao da ga je pas ujeo dok je boravio na najpoznatijoj gradskoj plaži.

Direktor "Zoohigijene i veterine" Aleksandar Bursać se slaže s tim da su te dve lokacije među najproblematičnijima u gradu, te dodaje da su tokom prošle nedelje ekipe tog preduzeća sa Štranda pokupile sedam pasa. Osim toga, on kaže da je tom preduzeću javljeno za dva slučaja ujeda psa u poslednjih nekoliko dana na Štrandu.

- Zaista ima pasa na tom području od Kampusa do Štranda koji prave određene probleme – kaže Bursać i dodaje da će se truditi da ih što skorije uhvate i odvedu u Prihvatilište.

- U narednim danima imaćemo pojačane kontrole oko Štranda i u Petrovaradinu, sa čijom policijom imamo odličnu saradnju – kaže Bursać.

On priznaje da se desi da čak i psi koji su prošli kroz CNR program (uhvati–steriliši–pusti) ujedu, bilo da su isprovocirani nečim ili usled delovanja nekih drugih faktora, prenosi "Dnevnik".

- Zbog toga, apelujemo na sugrađane koji obilaze pse na ulici, hrane ih i brinu o njima da nam jave ko je problematičan. Naročito jer su se dešavala trovanja i ubijanja lutalica, a to želimo da sprečimo. Međutim, do sada nismo naišli na veću predusreljivost sugrađana – kaže Bursać.

Pasa lutalica, kaže Bursać, ima i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde im, po njegovom mišljenju, nije mesto jer je reč o kulturno-istorijskom dobru kojim cirkuliše veliki broj ljudi, ekskurzija, a ekipe "Zoohigijene" su morale i da dežuraju tamo za vreme Exit festivala. Kako kaže, postoje sugrađani koji pse tamo skupljaju i hrane.

- Ako ih neko okuplja na Tvrđavi, čak i čipuje na svoje ime i onda pusti da slobodno lutaju čitavim kompleksom, to treba kazniti jer je reč o neodgovornom ponašanju – kaže Bursać.

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • ja

    pre 2441 dan i 18 sati

    To treba kupiti a ne sterilizacija nego ono drugo

    Oceni komentar:
    10
    4
  • Dare NS

    pre 2441 dan i 10 sati

    Ti bi životinjama uradio ono drugo?!Razmišljaš li,malo ?!

    Oceni komentar:
    2
    9