Zvaničnici Grada Novog Sada posetili Dortmund

Zvaničnici Grada Novog Sada posetili Dortmund

Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović i šef Кabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić, na poziv koji je uputio gradonačelnik pobratimskog grada Dortmunda Urlih Zirau, posetili su festival "Dortbunt" koji se već tradicionalno održava drugog vikenda u maju, javljeno je danas iz Gradske kuće u Novom Sadu.

Reč je, navodi se u saopštenju,  o centralnoj gradskoj manifestaciji u Dortmundu, koja promoviše kulturu, umetnost ali i sport i druge društvene aktivnosti. Program je veoma raznovrstan, odvija se širom grada, na trgovima i drugim lokacijama, a promoviše najviše demokratske vrednosti toleraniciju, slobodu i mir.

Predstavnici Novog Sada prisustvovali su i svečanom prijemu kod gradonačelnika i tom prilikom izrazili su zadovoljstvo zbog dugogodišnje dobre saradnje. Inače, u čast 35. godišnjice pobratimstva, pretprošle godine je, u prisustvu oba gradonačelnika, u Dortmundu otvoren Novosadski trg.


– Novi Sad mnogo polaže na međunarodnu saradnju, a naši prijatelji iz pobratimskog Dortmunda bili su nam partneri u mnogim projektima, posebno u oblastima kulture, obrazovanja i sporta. Želja nam je da odnose dalje razvijamo i učvrstimo, te da ih intenziviramo i u oblasti privrede. Ovaj festival je izuzetan i pokazuje sva lica Dortmunda, otkrivajući taj grad u pravom svetlu –
istakla je Mira Radenović i prenela srdačne pozdrave gradonačelnika Miloša Vučevića gradonačelniku i građanima Dortmunda.

Grad Novi Sad imao je punu podršku Dortmunda i prilikom kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a jedan od programa koji pobratimski gradovi zajednički realizuju je i "Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund", navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan