Zvaničnici Grada Novog Sada posetili Dortmund

Zvaničnici Grada Novog Sada posetili Dortmund

Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović i šef Кabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić, na poziv koji je uputio gradonačelnik pobratimskog grada Dortmunda Urlih Zirau, posetili su festival "Dortbunt" koji se već tradicionalno održava drugog vikenda u maju, javljeno je danas iz Gradske kuće u Novom Sadu.

Reč je, navodi se u saopštenju,  o centralnoj gradskoj manifestaciji u Dortmundu, koja promoviše kulturu, umetnost ali i sport i druge društvene aktivnosti. Program je veoma raznovrstan, odvija se širom grada, na trgovima i drugim lokacijama, a promoviše najviše demokratske vrednosti toleraniciju, slobodu i mir.

Predstavnici Novog Sada prisustvovali su i svečanom prijemu kod gradonačelnika i tom prilikom izrazili su zadovoljstvo zbog dugogodišnje dobre saradnje. Inače, u čast 35. godišnjice pobratimstva, pretprošle godine je, u prisustvu oba gradonačelnika, u Dortmundu otvoren Novosadski trg.


– Novi Sad mnogo polaže na međunarodnu saradnju, a naši prijatelji iz pobratimskog Dortmunda bili su nam partneri u mnogim projektima, posebno u oblastima kulture, obrazovanja i sporta. Želja nam je da odnose dalje razvijamo i učvrstimo, te da ih intenziviramo i u oblasti privrede. Ovaj festival je izuzetan i pokazuje sva lica Dortmunda, otkrivajući taj grad u pravom svetlu –
istakla je Mira Radenović i prenela srdačne pozdrave gradonačelnika Miloša Vučevića gradonačelniku i građanima Dortmunda.

Grad Novi Sad imao je punu podršku Dortmunda i prilikom kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a jedan od programa koji pobratimski gradovi zajednički realizuju je i "Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund", navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije bez struje matična knjiga rođenih raspored sahrana i ispraćaja bez vode jkp lisje horoskop porodilište havarija na vodovodu horoskopski znaci gradonačelnik Miloš Vučević novosađani betanija servisne informacije novi sad novosadsko porodilište isključenja struje bebe gradsko groblje telep RHMZ dunav Miloš Vučević sahrane novorođenčad raspored sahrana novi sad almaško groblje elektrovojvodina jkp novosadska toplana EPS radosne vesti