ZVANIČNICI OBIŠLI GRADILIŠTE NA JUGOVIĆEVU: "Biće to jedan od najlepših delova Novog Sada"

ZVANIČNICI OBIŠLI GRADILIŠTE NA JUGOVIĆEVU: "Biće to jedan od najlepših delova Novog Sada"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović obišli su zajedno sa v.d direktora Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem, kao i v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom gradilište na kojem niču nove zgrade za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu.

Kako je ocenio gradonačelnik, Jugovićevo će biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

– Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored "Beograda na vodi" to najveće pojedinačno gradilište u državi. Zahvalnost dugujemo predsedniku i vladi Republike Srbije, kao i resornom ministarstvu i svim nosiocima investicije, izvođačima, neimarima i drugim učesnicima procesa. Biće ovo prelepo naselјe gde će živeti oko 10.000 lјudi, a mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovolјne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovolјavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemlјište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara – rekao je Vučević i zahvalio na saradnji ministarki Mihajlović, Građevinskoj direkciji Srbije, kao i JP "Putevi Srbije", koje radi i na završetku kružne raskrsnice kod ulazno-izlaznog pravca u grad, Novi Sad-Istok. 


Potpredsednica vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović naglasila je da svi radovi teku prema planu.

– Svaki put kada dolazimo u Novi Sad, povodom projekata koje radimo sa Gradom, nikada nema greške i sve se završava u roku i prema dogovoru. Takvo liderstvo i lјude na čelu grada bih poželela svakoj jedinici lokalne samouprave u zemlјi. Na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti radi ukupno 1.700 radnika, na sedam gradilišta širom Srbije, a važno je što angažovanjem domaćih izvođača pomažemo našim građevinskim kompanijama – zaklјučila je Zorana Mihajlović i dodala da će sutra biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo.


Upravlјač projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu je Građevinska direkcija Srbije, a v.d. direktora Mirko Petrović je naglasio da se trenutno u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno ukupno 145.000 kvadratnih metara, te da investicija vredi 8,5 milijardi dinara.

– Ceo projekat u Novom Sadu je podelјen na dve faze. Prva faza će biti završena u februaru naredne godine u predviđenim rokovima. Hvala gradonačelniku i njegovom timu i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Nadamo sa da ćemo već u martu korisnicima predati klјučeve za 548 stanova – istakao je Petrović.

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ma, čista duga

  pre 793 dana i 9 sati

  Ima li kakva maketa ili dobro osmišljena priča sa šarenim lažama?

  Oceni komentar:
  3
  4