Zvaničnici posetili Gerontološki centar na Limanu i dom u Veterniku (FOTO)

Zvaničnici posetili Gerontološki centar na Limanu i dom u Veterniku (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su Gerontološki centar "Novi Sad" i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju "Veternik".

Tom prilikom oni su predali donaciju, odnosno trajno zaštitna odela svim zaposlenima u te dve ustanove, kaže se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika. 

– Rečima se ne može iskazati zahvalnost koju dugujemo zaposlenima u ovim ustanovama čiji štićenici spadaju u izuzetno osetljive na virus Kovid 19. Njihov angažman za vreme ove epidemije je za svaku pohvalu, zbog njih smo uspeli da zaštitimo Gerontološki centar od zaraze koja je najopasnija za starije i zdravstveno osetljive osobe. Oni dežuraju po dve sedmice u kontinuitetu, ne odlaze svojim porodicama i podnose zaista značajne žrtve da bi očuvali zdravlje korisnika ustanova socijalne zaštite. Grad se trudi da im obezbedi što bolju logističku podršku, jer samo zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo doprineti da posledice epidemije budu što manje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.Ministar Đorđević naglasio je da je veoma važno što korona nije ušla u Gerontolški centar ''Novi Sad'' i zahvalio se zaposlenima na posvećenom radu i poštovanju svih mera koje propisuju struka i Krizni štab.

– Rezultat borbe protiv Kovida-19 zavisi od svakog od nas. Čuvajući sebe, čuvamo i druge, a posebno ljude ugroženog zdravlja. Sve mere koje je Vlada Republike Srbije donela usmerene su na dobrobit zdravlja svih građana, ako budemo disciplinovani i ako poštujemo socijalnu distancu koja je i dalje neophodna izaći ćemo iz ove krize sa manje posledica – rekao je Đorđević.


Ministar Đorđević je nakon posete Novom Sadu, obišao i Gerontološki centar u Vrbasu kako bi pružio podršku zaposenima i korisnicima, kaže se na kraju saopštenja iz pres službe Grada. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan