Zvanično završena 108. kupališna sezona na Štrandu

Zvanično završena 108. kupališna sezona na Štrandu

Kako javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo", u ponedeljak, 30. septembra, i zvanično je završena ovogodišnja sezona kupanja na novosadskoj plaži Štrand.

Kako se navodi u saopštenju, protekla sezona može se oceniti kao vrlo uspešna, sudeći po broju posetilaca koji je u odnosu na prethodnu godinu veći za oko 20.000.

– Događaji koji su obeležili sezonu koja je za nama su "Novosadski Noćni Bazar", Festival "Summer fest" koji je održan ispod Mosta slobode, dnevne žurke za vreme muzičkog festivala Exit, Memorijalni turnir "Milica Ležimirac", "Festival boja" koji je zabeležio veliki broj posetilaca, Memorijalni turnir u tenisu glavom "Vladimir Francišković" i nekoliko turnira u uličnom basketu i odbojci na pesku – kažu u "Zelenilu".


Prema navodima iz tog javnog gradskog preduzeća, od kada je počela prodaja ulaznica pa do kraja sezone prodata je 368.721 dnevna karta i više od 5. 000 sezonskih.

– Najveće posete zabeležene su tokom juna meseca, mada su zahvaljujući toplom i lepom vremenu i jul i avgust beležili približno isti broj posetilaca. Od ove sezone plaža je bogatija za još dva sadržaja za najmlađe posetioce. Dečije igralište između centralnog platoa i Mosta slobode, kao i ziplajn za decu na prostoru od Mosta slobode prema špicu kupališta. Ova dva sadržaja su finansirana od strane Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. U narednom periodu biće rekonstruisana dva toaleta, kod centralnog platoa i Mosta slobode kako bi se proširili kapaciteti i omogućilo korišćenje za osobe sa invaliditetom – kaže se u saopštenju. 

Do početka naredne kupališne sezone, kapije najlepše plaže na Dunavu ostaće otvorene za posetioce –  ulaz se neće naplaćivati, a radno vreme koje je na snazi od danas je od 8 do 20 časova.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan