FOTO: Kršenje zakona i nepoštovanje zastave

13. maj 2021. | Rad gradskih preduzeća

Na zgradi nove šalter sale Gradske poreske uprave u Vojvođanskih brigada primetno je kršenje Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije.

Na stranu to što su zastave postavljene na iskrivljene držače, zastavi Srbije nije ukazano mesto sa leve strane, iako je to propisano zakonom jer je država veća teritorijalna jedinica od grada, pokrajinskih zastava uopšte i nema.

Dalje, istaknuta je Državna umesto Narodne zastave bez grba, koja treba da se istakne jer je poreska uprava organ lokalne samouprave. Organi lokalne samouprave Državnu zastavu smeju da koriste samo na dan državnog praznika i u dane žalosti, kada se spušta na pola koplja. Državna zastava koja je istaknuta je razmere 1:2 umesto 3:2, kako je zakonom određeno.

Sve što je gore navedeno piše u Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije ali nekoga, očigledno, taj zakon ne zanima pa je sebi dao za pravo da "zabode" prve dve zastave koje su mu bile pri ruci, po ličnom nahođenju.

Apelujem na Gradsku poresku upravu da ispoštuje Zakon i ispravi nepravilnosti.

Megafon #1176

Oceni vest:
23
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Djoka

  pre 35 dana i 18 sati

  E nek’ si im rekao

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Dača

  pre 34 dana i 17 sati

  Lepo je to Vaš čitalac sve naveo, ali iskreno sumnjam da su zaposleni u GPU sposobni za bilo šta više od razmene CO2 za O2 i eventualno da se potpišu. Kažem, eventualno.

  Oceni komentar:
  0
  8
 • marko

  pre 32 dana i 20 sati

  sve je to sprdnja spram zastave jugoslavije

  Oceni komentar:
  5
  0
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.