FOTO: Ovo nije priča o kantama

08. decembar 2019. | Novosađani – vrline, mane, navike

Pre možda dve nedelje u Novom Sadu su se pojavile kante za pseći izmet na kojima ste mogli i da se poslužite kesicom ako ste slučajno zaboravili da ponesete od kuće. Skeptici su odmah komentarisali da mi ni takvom "zadatku" još nismo dorasli i da će se neki sugrađani poslužiti kesicama u druge svrhe a da mnogi i dalje neće skupljati iza svog ljubimca.

Očigledno su bili u pravu jer su neki sugrađani u ovom slučaju izvukli hrpu kesica i ubacili je u običnu kantu za đubre koja se nalazi nekoliko metara pored. Ne bih da donosim zaključak ali možda je novac za koji čujem da i nije mali (po kanti) mogao biti iskorišćen za nešto drugo jer onaj ko skuplja đubre i baca u kantu, uradiće to i bez ovih "fensi" korpi.

Megafon #636

Megafon #636

Megafon #636

Oceni vest:
11
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milivoje

  pre 1621 dan i 7 sati

  Kante za odlaganje psećeg izmeta su prava stvar i vrlo pohvalno što su postavljene u našem gradu. Jedan sam od vlasnika pasa koji redovno skupljaju pseći izmet i bez ovakvih kanti i baca u kante za smeće. Uveren sam da većini vlasnika nebi ni pala ovakva pomisao da ovako nešto urade. Mislim da ovo svakako nisu vlasnici pasa već tzv "Huligani" kojima sve lepo i uređeno smeta u gradu. Inače posle dva dana postavljanja ovih kanti na Bul. Oslobođenja neko je na jednoj kanti za odlaganje smeća otkinuo poklopac. Šta reći osim žalosno! Divimo se kako je u Evropi lepo i kako kod nas treba da bude a ne ponašamo se evropski :)

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Зоран

  pre 1618 dana i 21 sat

  Svakog dana gledam u zgradu Ložionička 2 na Bistrici. Jednu stariju komšinicu koja u stanu čuva 3 psa i jedog Čeha oženjenog u istom ulazu zgrade koji ima 2 psa. Nekoliko puta dnevno izvode svoje životinje na travnati deo pored svog ulaza, gde se deca igraju. Ni jedan, ali ni jedan put im nije palo na pamet da pokupe izmet iza svojih životinja. Pitam se šta radi udruženje za zaštitu životinja (koje treba i vlasnike da uči kulturi) jer udruženje za zaštitu dece i nas nedužnih građana ne postoji.

  Oceni komentar:
  0
  18
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.