Izlazak mama i beba iz porodilišta

03. septembar 2021. | Novosađani – vrline, mane, navike

Svakodnevno oko 15h prolazim pored Betanije, to je neko vreme kada je otpust iz porodilišta.

Slika je uglavnom ista, tate same ili sa decom čekaju ispred sa cvećem, balonima, kesama, sedištem za bebu i ne znaju kuda će sa svim stvarima što od uzbuđenja, što od zbunjenosti kome šta daju, kada kesu, kada cveće...

Nakon toga sledi najinteresantniji deo, mama je dobila stvari da se obuče i izašla, beba ili bebe predate tati u nosiljci i kao po pravilu ide slikanje i onda tata sav zabunjen požuri do kola i na 10 koraka ostavi svoju suprugu koja jedva hoda, dao joj je cveće, balone i ona sa svim tim nekako stiže polako za njim. I dežurni muzikanti već uvežbano prema boji balona biraju pesmu ,,ti si ćerko tatin sin" ili "rodio se sin pravi gospodin".

Ide zbrka, da li prvo beba u auto, ili mama ili staviti u gepek stvari, kuda sa cvećem i balonima, a muzičari sve glasniji u nadi da će dobiti našto novca. Još ako dođe rodbina ili prijatelji napravi se zanimljiva pometnja...sve u svemu cela procedura izlaska je neverovatno simpatična iz ugla posmatrača.

Sećam se, bilo je davno, i moj suprug je sva tri puta trčao napred sa bebom, a ja zbog carskog reza jedva da ga stignem, ništa se nije promenilo. Neka je što više ovakvih priča

 

Megafon #1337

Oceni vest:
26
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.