Katastrofa! Seča mladog zdravog drveća

19.04.2018. - Status megafona # 305 je promenjen u zatvoreno

17. april 2018. | Rad gradskih preduzeća

BEZ KOMENTARA!

Seča mladog zdravog drveća u vreme vegetacije  u ulici Kornelija Stankovića u Novom Sadu

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon #305

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 305 je zatvoren uz sledeći komentar...

Iz JKP "Gradsko zelenilo" nam je povodom ovog slučaja stiglo objašnjenje koje vam prenosimo u celosti:

"Poslednjih godina u ulici Кornelija Stankovića izgrađen je veliki broj višespratnica. Tokom gradnje objekata oštećen je jedan broj stabala katalpe. Zbog bezbednosti građana, projektom 'Očuvanja i unapređenja zelenila u ulici Кornelija Stankovića' koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine predviđeno je uklanjanje 60 oštećenih stabala. Umesto katalpi biće posađeno 66 sadnica likvidambara. Za stabla čiji korenov sistem preti da ugrozi podzemnu infrastrukturu, planirana je sadnja u polipropilenske cevi. Projektom je predviđena i sadnja okruglastog jasena u razdelnoj traci. To je praktično popuna drvoreda gde fale stabla. Razdelna traka biće bogatija i za 387 komada ukrasnog šiblja. U ulici Кornelija Stankovića biće obnovljeni i travnjaci na mestima gde su uništeni" – kaže se u saopštenju "Gradskog zelenila".

Oceni vest:
5
10

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zoe

  pre 2051 dan i 18 sati

  Strašno!

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Marija

  pre 2051 dan i 15 sati

  Oprostite sto se na pocetku pozivam na svoje zvanje... kao inzenjer pejzazne arhitekture mogu da kazem da je ovo sto gradsko zelenilo radi po gradu genocid nad biljkama. Prvo sade drvece bez postovanja tehnike projektovanja (preblizu drvo od drveta, vrste koje ne ispunjavaju funkcije zelenila na odredjenim povrsinama...). Zatim te zelene povrsine ne odrzavaju (pune su korova). Svaki cas vade posadjene biljke koje im se osuse i sade nove (ponovo nestrucno).
  Ovo sto cine sa krosnjama je STRES za biljku, kao takav poznat i uudzbenicima. Svi znamo da biljka vrsi fotosintezu preko listova i tako se hrani. Zamislite sta prezivljava kada joj se uklone sve grane, a ostavi samo stablo. Mislim da ove akcije vrse samo da bi opravdali sredstva. U konktetnom slucaju vidi se da su izdanci ktenuli i da se krosnja mestimicno zeleni. Ne lista svako drvo rano u prolece. U svakom slucaju ako je drvece i propalo - zasto su dozvolili da propadne? Kao i u mnogim javnim preduzecima zaposleno je dosta "administracije", a malo radnika i strucnih ljudi koji koji bi na domacinski nacin vodili racuna o nasem zelenilu.

  Oceni komentar:
  3
  79
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.