(NE)Sinhronizacija rada gradskih preduzeća

29. jun 2021. | Rad gradskih preduzeća

Na Bulevaru kralja Petra prvog 28A do broja 28D (plus još neki brojevi), koja je u suštini slepa uličica, se u protekle dve godine (uključujući i ovu) izvode razni radovi koji su tekli ovim tokom:

Prvo nas je posetilo "Gradsko zelenilo", zasadili su novo drveće i revitalizovali izgažene travnjake. Juhu!

Nedugo zatim je ulicu zatvorio "Parking servis" i krenuo u rekonstrukciju parking mesta. Oni su, izvodeći svoje radove, prethodno sredjeno zelenilo zasuli peskom i izgazili bagerima. Posao su lepo uradili, stavili su kao podlogu armirani beton pa na to vratili kocke (kaldrmu) koja je prethodno bila tu. Dobili smo i novi asfalt koji je bio u očajnom stanju (za razliku od parkinga)

Međutim, izvodeći radove su prekinuli kablove za uličnu rasvetu pa su mesecima kasnije dolazili radnici "Stana" i raskopavali taj isti parking 3 puta (probijajući armirani sloj) da bi na kraju uspeli da saniraju kvar. Probijena mesta su samo zatrpali i vratili kocku.

Napomena: Nakon ovih radova "Gradsko zelenilo" nije došlo da sanira zelene površine i kao bonus uspeh – jedan deo sadnica se osušio jer ih nisu ni jednom zalili (klasika za "Gradsko zelenilo").

Danas su tu (verovali ili ne) radnici "Toplane" koji potpuno razvaljuju prethodno rekonstruisani parking kako bi zamenili toplovod.

Ono što je zanimljivo je da sam prišao jednom geometru (kako bih dobio neke informacije) kada je "Parking Servis" tek kretao u rekonstrukciju, ali se ispostavilo da je taj geometar bio radnik "Toplane" koji mi je rekao da mu nije jasno zašto "Parking Servis" sada radi rekonstrukciju kada oni planiraju uskoro da raskopavaju i menjaju toplovod.

Dakle, oni su čak i saznali (na terenu, iako je u današnje doba moglo i drugačije) jedni za druge i imali su priliku da se sinhronizuju ali niko nije ništa učinio po tom pitanju

Taj isti parking će sada imati potpuno urušenu strukturu i verovatno će vremenom da ulegne na svim mestima na kojima je naknadno raskopavan. Biće verovatno u gorem stanju nego pre rekonstrukcije (bio je ulegnut samo na par mesta radi nekog prethodnog raskopavanja).

Krajnje tragikomično.


Vladimir


Ilustracija: Moj Novi Sad

Megafon #1241

Oceni vest:
23
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Realno

  pre 80 dana i 21 sat

  Sta reci, a ne zaplakati?!

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Podbarčanka

  pre 80 dana i 12 sati

  Da je drugačije, mislila bih da sam teleportovana u normalnu državu ili da sam mentalno i psihički propala...

  Oceni komentar:
  0
  5
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.