Nestanak vode u Veterniku, i danju i noću

24. jun 2021. | Rad gradskih preduzeća

Dobar dan, možete da pišete da već peti dan nema vode u pojedinim delovima Veternika i da vodovod uporno govori da je to zbog povećane potrošnje u toku dana.

Do pre pet dana imao sam normalno vodu, samo da nagovestim. Zato što govore da je preko dana povećana potrošnja, jutros sam ustao u tri ujutru složićete se da u tri ujuru nije tolika potrošnja vode, nije bilo poteklo ni kap vode iz slavine. Sad mislim da sam pre dve godine čitao članak u Dnevniku gde je vodovod izjavio da namerno nekada smanje pritisak Veterniku i Futogu kako bi smanjili potrošnju. Ako je tako treba da ih je sramota.

Po vodu idem dva kilometra dalje kod roditelja koji su u Novom Sadu i imaju normalno vodu i punim balone u 21.  veku i tako perem sudove i obavljam tusiranje po ovim vrelim danima. Za veš mašinu neću ni da pričam. 

Fotografija: ilustracija/pixabay.com

Megafon #1232

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mile

  pre 87 dana i 4 sata

  Saglasan sam sa gospodinom iz Veternika! '80.tih je bio veliki samodoprinos za Futog i Veternik jer su cevi bile malog prečnika i bio slab pritisak vode! Nije nam bilo svejedno kada smo na platama oko dve godine videli odbitak za grad i plus za novi vodovod za Futog! I danas su te "naše" cevi a političari se menjaju, privatizuju i stalno grade silne objekte i svi se nalaze na tu instalaciju i baš ih briga što su građani to plaćali! Nekad se vodilo računa ko se "kači" na struju i vodu upravo zbog adekvatnog snabdevanja! Silne hale i zgrade su "nikle" u zadnje vreme od Futoga do Novog Sada koje onemogućavaju ljudima koji su investirali u vodovodnu mrežu da imaju uredno i kvalitetno snabdevanje vodom!

  Oceni komentar:
  2
  24
 • Milajka

  pre 87 dana i 4 sata

  Stvarno je sramota da po ovoj temperaturi nemamo vodu, treba da im ne platimo vodu pa da vide onda, ovo je izivljavanje nad obicnim svetom

  Oceni komentar:
  0
  23
 • Nada

  pre 86 dana i 20 sati

  U Veterniku je situacija sa vodom blago je reci Katastrofalna,ni za pice,nit za kupanje,a o ves masini mozemo da sanjamo,tako je danima

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Novosađanka

  pre 86 dana i 9 sati

  U Bele njive ulici je u vreme kad je sproveden vodovod bilo 40 kuća sa po jednim stanom i 5 sa više dvorišnih stanova. Sad ih ima 15 i 15 zgrada sa po 40-50 stanova u proseku... a sve se kači na postojeći vodovod i kanalizaciju... a to je samo jedna mala ulica u Podbari... gde su Grbavica, Galensovi "parkovi" i ostali stambeni monstrumi??

  Oceni komentar:
  1
  9
 • sugrađan

  pre 86 dana i 9 sati

  isti problem imam na naselju kod crkve...

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Сремац

  pre 86 dana i 6 sati

  Интересантно је да грађани нападају Водовод због настале ситуацијуе у водоснабдевању. Нису грађани протестовали када су од ГРАС-а до Ветерника ницале нелегалне куће, улице, дивља мрежа на којој су приватна лица згрнула паре... Последица је данапшње стање система видовода и неулагање у проширење капацитета. Наравни да има кривице у Водоводу, где баш и нема стручњака за развој и инвестиције, јер су последњих година попуњавани нестручним страначким менаџерима.

  Oceni komentar:
  3
  3
 • Mali Alek

  pre 86 dana i 1 sat

  Setite se kad budu izbori ..

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Zeleni Novovosađanin

  pre 84 dana i 10 sati

  Grad se razvija sthijski. Bez plana i bez strategije. Samo po nalogu investitora, da bi svi u lancu dobro zaradili.
  Zato se ne gradi infrastruktura, vodovod, kanalizacija, parkovi, igrališta, vrtiči, škole, parkinzi, garaže ... To su projekti, gde se ne zarađuje toliko a služe "samo" boljem kvalitetu života građana. A to, očigledno, nažalost "našem" Gradu nije važno.

  Oceni komentar:
  0
  2
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.