Problem sa upisom trećeg deteta u istu školu sa bratom i sestrom

03. jun 2021. | Školstvo

Upravo su me zvali iz škole da kažu da naš zahtev za upis prvaka nije prihvaćen!!?!?

Kada smo ga upisivali u vrtić imali smo jos goru situaciju – 3 deteta primljena u 3 vrtića – sredili da se dvoje spoje, šta ćeš, srećan budi sto ne plaćas privatno (a naplaćali smo se za prvih dvoje privatnog vrtića jer za njih nije bilo mesta u državnom).

Mi teritorijalno pripadamo školi do koje da bi se stiglo mora da se pređe najprometnija raskrsnica u gradu kod Futoske pijace (nečuveno!) tj. OŠ "Branko Radicević", a fizički smo skoro isto udaljeni od OŠ "Petefi Šandor", do koje se stiže sporednim ulicama, koja je blizu vrtića u koji su išli i u kraju gde žive deca sa kojima se i druže.

Za prvih dvoje smo pravili zahtev za prijem u OŠ "Petefi Šandor" i primljeni su. Za treće sam sad pravila zahtev koji je učiteljica drugog deteta odnela u upravu, poslala mejl za termin za testiranje kad je objavljeno – na koji nisam dobila odgovor, pa sam nakon desetak dana zvala telefonom i rečeno mi je da deca po zahtevu idu na kraju tj krajem maja (poznaju nas po specifičnom prezimenu, a i po dobrim đacima).

DA BI ME DANAS ZVALI DA KAŽU NIJE PROŠLA MOLBA – IMAJU DOSTA DECE KOJA PRIPADAJU TERITORIJALNO ŠKOLI! A znam decu po zahtevu koja su primljena!

Znači, najstariji (sad 5. razred) i srednje dete (sad 2. razred) u jednu školu. a budući prvak u drugu! Ima li to gde osim ako roditelji zahtevaju!?

Da dodam, škola nije nikakva elita. Velika sa betonskim prašnjavim dvorištem, boravak samo prvi razred, a za drugi samo za jako mali broj dece. Oko 1.500 đaka na jednu salu za fizičko i sl. Znači, nije škola u koju se vode deca preko pola grada, niti mi je to cilj.

Gde je sad onaj podsticaj nataliteta?

Treba li da prijavim dete kod neke komšinice da bi išlo u školu sa bratom i sestrom!?

Treba li da tražim vezu da upisem treće dete u istu školu u koju mu već idu brat i sestra?

 

Radmila

Megafon #1203

Oceni vest:
18
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 105 dana i 11 sati

  Vrlo slična drama se ovih dana odvija i u našoj kući. Neverovatna bahatost i nepoštovanje roditelja. Ista škola, ista priča.

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Dejan

  pre 100 dana i 11 sati

  Mene su pozvali i rekli da su mi dete prebacili na drugi kraj grada u drugi vrtic jer nema mesta u trenutnom. Samo da napomenem tri grupe u jaslicama tri grupe u vrticu. Hvala Novom Sadu na velikoj brigi o nasim najmladjima.

  Oceni komentar:
  0
  3
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.